Υπόθεση ηθοποιού – ταξιτζή: Η δίκη για το βιασμό και τα στοιχεία “φωτιά”

Υπόθεση ηθοποιού – ταξιτζή: Η δίκη για το βιασμό και τα στοιχεία “φωτιά”

Σήμερα έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει η δίκη για το βιασμό του οδηγού ταξί, που φέρεται να διέπραξε ο ηθοποιός Γ. Καρκάς. Ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος, ωστόσο το παραπεμπτικό βούλευμα σε βάρος του είναι καταπέλτης.

Το κουβάρι μίας ιδιαίτερης υπόθεσης, που έχει απασχολήσει λόγω των πραγματικών περιστατικών της, καλείται να ξετυλίξει η ελληνικής Δικαιοσύνη. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο ηθοποιός Γ. Κ., ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό οδηγού ταξί.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων, αφού αρχικά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες φέρονται να έλαβαν χώρα οι εγκληματικές πράξεις δεν ήταν καθόλου ξεκάθαρες. Πλέον έχοντας συνταχθεί εκθέσεις και ληφθεί σειρά καταθέσεων, τακτικοί δικαστές και ένορκοι θα κληθούν να καταλήξουν ως προς τι πραγματικά συνέβη το Νοέμβριο του 2018. «Στην Αθήνα στις 13/11/2018 με σωματική βία, συνισταμένη στην περιαγωγή άλλου σε κατάσταση αναισθησίας και ανικανότητας για αντίσταση με υπνωτικά ή ναρκωτικά ή άλλα ανάλογα μέσα, εξανάγκασε άλλον σε ανοχή ασελγούς πράξη» καταγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο ο ηθοποιός ασέλγησε σε βάρος του ταξιτζή αφού πρώτα τον αναισθητοποίησε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το Συμβούλιο Εφετών που έστειλε στο εδώλιο τον Γ. Κ., ανέφερε ότι ο τελευταίος «χρησιμοποιώντας ως τέχνασμα ότι θέλει να τον κεράσει ένα σάντουιτς, κατάφερε να τον απομακρύνει από το όχημα, εισήλθε μόνος του σε αυτό και έριξε στο ποτήρι με τον καφέ του παθόντος άγνωστη ναρκωτική ουσία, ενώ άφησε να διαχυθεί και στον αέρα άγνωστη αναισθητική – χαλαρωτική ουσία». Έτσι όταν ο οδηγός επέστρεψε στο όχημά του για να συνεχίσουν τη διαδρομή, «αφού εισέπνευσε την άγνωστη χαλαρωτική ουσία που είχε διαχυθεί στον αέρα και ήπιε τον καφέ του, άρχισε να ζαλίζεται, να θολώνει η κρίση και η συνείδησή του, να νιώθει εξαντλημένος και ανίκανος να αντισταθεί και να αντιδράσει στις εντολές που του έδινε, ενώ συγχρόνως άρχισε να νιώθει έξαψη και έντονη ερωτική επιθυμία».

Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο, «εκμεταλλευόμενος την κατάσταση ανικανότητας προς αντίδραση στην οποία είχε περιέλθει ο παθών λόγω των αναισθητικών και ναρκωτικών ουσιών που εισέπνευσε και κατανάλωσε εν αγνοία του, τον οδήγησε πίσω από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, σε σημείο απομακρυσμένο και ερημικό» και εκεί «αφού τον ανάγκασε να εισπνεύσει και πάλι την άγνωστη αναισθητική – χαλαρωτική ουσία και περίμενε να περιέλθει σε κατάσταση πλήρους αδυναμίας να προβάλει οποιαδήποτε αντίσταση και να χάσει τις αισθήσεις του, ευρισκόμενος εντός του οχήματος ταξί, τον εξανάγκασε να ανεχθεί ασελγή πράξη».

Δηλώνει αθώος

Ο Γ. Κ. που μέχρι σήμερα παραμένει προσωρινά κρατούμενος αρνείται κατηγορηματικά τια κατηγορίες του βιασμού και της προμήθειας και κατοχής ποσότητας ναρκωτικών ουσιών προς ίδια αποκλειστική χρήση. Σύμφωνα δε με το περιβάλλον του ηθοποιού, αναμένεται να υπερασπιστεί τους ισχυρισμούς του καταθέτοντας και μία έκθεση εξειδικευμένου κέντρου στην Ελλάδα σε θέματα ανάλυσης DΝΑ και τοξικολογίας από την οποία, όπως λέει, προκύπτει ότι μεταξύ του κατηγορουμένου και του φερόμενου θύματος δεν υπήρξε επαφή, η οποία να στοιχειοθετεί τη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού.

Ο ηθοποιός μέσα από τη φυλακή έχει στραφεί και σε βάρος του ταξιτζή, καταθέτοντας μήνυση για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και σωματικές βλάβες, καθώς υποστηρίζει ότι όλα όσα επιβαρυντικά κατέθεσε εναντίον του είναι ψευδή. «Το βούλευμα δεν έχει σκεπτικό, έχει ρατσιστικά κίνητρα μόνο. Τα στοιχεία που έχω προσκομίσει για να βοηθήσω τη δικαιοσύνη δεν έχουν απαντηθεί ένα προς ένα. Διαβάζω κάτι που μου θυμίζει λειτουργία ελληνικής παραφροσύνης και όχι δικαιοσύνης. Δεν είναι δυνατόν να λέει ότι έριξα κάτι στον καφέ του για να κοιμηθεί και στη συνέχεια εγώ να προβώ σε πράξεις σεξουαλικής ασέλγειας» έχει αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα