Υπόθεση Λιγνάδη: Εισαγγελική έρευνα για τις ΜΚΟ και τα ασυνόδευτα

Υπόθεση Λιγνάδη: Εισαγγελική έρευνα για τις ΜΚΟ και τα ασυνόδευτα
Ανήλικοι πρόσφυγες σε δομή (Αρχείου) 2021 GIANNIS PAPANIKOS/ΑP PHOTO

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για δημοσιεύματα σχετικά με ΜΚΟ που φέρονται να συνεργάζονταν με τον Δ.Λιγνάδη για την εκπαίδευση ασυνόδευτων ανηλίκων

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνα μετά από δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως και αφορούν σε ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προσφυγόπουλα από τουλάχιστον τρεις ΜΚΟ προωθούνταν για μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη. Κατά πληροφορίες, υπήρξαν καταγγελίες μαρτύρων και πλέον ερευνάται συνολικά από η δράση ΜΚΟ.

Νωρίτερα, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε:

“Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα