Υπόθεση Λιγνάδη: Σήμερα η απολογία του σκηνοθέτη

Υπόθεση Λιγνάδη: Σήμερα η απολογία του σκηνοθέτη
Ο Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας αναμένεται να προσέλθει το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδη, για να απολογηθεί αναφορικά με την κακουργηματική κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, που του έχει αποδοθεί.

Τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη του, ο Δημήτρης Λιγνάδη -εκτός απροόπτου- θα βρεθεί ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία χειρίζεται τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος από το βράδυ του Σαββάτου κρατείται σε ΓΑΔΑ, αναμένεται να περάσει το ανακριτικό κατώφλι το μεσημέρι, συνοδευόμενος από το συνήγορο του Αλέξη Κούγια. Στόχος του να πείσει τη δικαστική λειτουργό και τον αρμόδιο εισαγγελέα ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, προκειμένου να μη διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση, αλλά αντίθετα να αφεθεί ελεύθερος.

Ο υπερασπιστής του πάντως, έχει αναφερθεί στους ισχυρισμούς του εντολέα του, επισημαίνοντας ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες, καθώς και ότι μπορεί να γνώριζε τα πρόσωπα που κατονόμασαν τον σκηνοθέτη ως βιαστή τους, αλλά δεν είχε καμία απολύτως σχέση μαζί τους. Άλλωστε, ο Αλέξης Κούγιας δεν παρέλειψε στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις να στραφεί ουσιαστικά κατά των θυμάτων, λέγοντας ότι πρόκειται για “χοντροκομμένα ψέμματα και αναξιόπιστες προσωπικότητες”, αλλά και πως πίσω από τις κατηγορίες υπάρχουν πολιτικά κίνητρα.

“Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες” απάντησε με δήλωση του ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Γιάννης Βλάχος, προσθέτοντας: “Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους σκοπιμότητες και άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς από κατηγορούμενος για βαρύτατα εγκλήματα, και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μια κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών”.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική λειτουργός αναμένεται να εξετάσει το Δημήτρη Λιγνάδη για όσα περιγράφονται σε δύο μηνύσεις, αλλά και με βάση τις δύο σημαντικότερες μαρτυρικές καταθέσεις, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Πρόκειται και εκείνη της 40χρονης γυναίκας, που φέρεται να μίλησε ακόμη και για απειλές κατά της ζωής της, αλλά και η κατάθεση ενός άνδρα που επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του 25χρονου μηνυτή, που κατοικεί στη Σουηδία.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, ο κατηγορούμενος “με μεθοδική και συστηματική προσέγγιση” και εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, καλλιέργησε “κλίμα εμπιστοσύνης” με τα θύματα του τα οποία βρίσκονταν σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης φέρεται είτε να ασκούσε βία σε βάρος των θυμάτων είτε να τα οδηγούσε σε κατάσταση αναισθησίας και ανικανότητας, προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς τους.

Στην Ευελπίδων οι δικηγόροι του Νίκου Σ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα (24/2) αναμένεται να προσέλθουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Νίκου Σ., του άνδρα που σε συνέντευξη του στο περιοδικό 2020mag, είχε συγκλονίσει, καταγγέλλοντας πως σε ηλικίας 19 ετών, υποχρεώθηκε να συνευρεθεί ερωτικά με το σκηνοθέτη και με ακόμα ένα νεαρό.

Οι νομικοί, Γεωργία Παλαιολογου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος, θα παρουσιαστούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των αρχών. Αν και η υπόθεση του Νίκου Σ. φαίνεται να αφορά παραγεγραμμένα αδικήματα, καθώς ως χρόνος τέλεσης εμφανίζεται το 2005, ωστόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα κρίνει πως θα χειριστεί την ενημέρωση που θα δεχθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα