Ζαχάρω: Στη ΜΕΘ 6χρονη – Κινδύνευσε να πνιγεί στην παραλία

Ζαχάρω: Στη ΜΕΘ 6χρονη – Κινδύνευσε να πνιγεί στην παραλία
ΕΚΑΒ Eurokinissi

Παραλίγο να πνιγεί ένα κορίτσι 6 ετών σε παραλία της Ζαχάρως. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου υπέστη ανακοπή ενώ από εκεί στο Ρίο, όπου και διασωληνώθηκε.

Στιγμές αγωνίας βίωσαν οι γονείς ενός κοριτσιού 6 ετών όταν παραλίγο να πνιγεί σε παραλία της Ζαχάρως.

Η 6χρονη βρισκόταν μαζί με τους γονείς της και ενώ έπαιζε στη θάλασσα το απόγευμα της Τετάρτης, ήπιε μεγάλη ποσότητα νερού και έχασε τις αισθήσεις της.

Αμέσως έγινε αντιληπτό από τη μητέρα της, η οποία σε κατάσταση πανικού, έβγαλε το παιδί από την θάλασσα και προσπάθησε με όσα μέσα γνώριζε, να το επαναφέρει.

Το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό και στον ναυαγοσώστη που υπήρχε στην γύρω περιοχή, ο οποίος έσπευσε προκειμένου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι. Άμεσα έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την μικρούλα και την μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων όπου οι γιατροί όμως διαπίστωσαν την σοβαρότητα της κατάστασης και έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Υπέστη ανακοπή

Εκεί το παιδί όμως υπέστη ανακοπή αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και να το διασωληνώσουν. Στη συνέχεια η μικρούλα, διασωληνωμένη, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου οι γιατροί καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της και να την κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο ilialive, το εξάχρονο κοριτσάκι μαζί με τους γονείς και την αδελφούλα του έχουν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές από την Ελβετία, όπου διαμένουν μόνιμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version