Ζακ Κωστόπουλος: Ο αυτόπτης μάρτυρας με το κίτρινο μπλουζάκι που δεν βρήκε ποτέ η αστυνομία

Ζακ Κωστόπουλος: Ο αυτόπτης μάρτυρας με το κίτρινο μπλουζάκι που δεν βρήκε ποτέ η αστυνομία

Μέλος της πολυεθνικής διεπιστημονικής ομάδας Forensic Architecture αναφέρει ότι υπάρχουν μάρτυρες και οπτικοακουστικό υλικό που δεν έχουν παρουσιαστεί στον ανακριτή.

Για την ανάλυση των στοιχείων του δημόσιου ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Καλημέρα, όλη μέρα” με τους Ζηνοβία Σαπουνά και Κώστα Παπαγεωργίου ο Στέφανος Λεβίδης, μέλος της πολυεθνικής διεπιστημονικής ομάδας Forensic Architecture.

Όπως είπε, από την ανάλυση του υλικού προκύπτει ότι υπάρχουν μάρτυρες αλλά και οπτικοακουστικό υλικό το οποίο δεν έχει κατατεθεί στον ανακριτή. Έκανε λόγο για έναν άνδρα με κίτρινη μπλούζα που εμφανίζεται στο βίντεο και τον οποίο χαρακτήρισε μάρτυρα-κλειδί καθώς είναι αυτός που σταματά τον Ζακ από το να μπει στο αρτοποιείο του Βενέτη, μαζί με έναν άλλον άνδρα του προσφέρουν ένα μπουκάλι νερό και στη συνέχεια ο Ζακ είναι εγκλωβισμένος στο κοσμηματοπωλείο. Κατά τον ίδιο, ο άνδρας αυτός είναι από την αρχή έως το τέλος της επίθεσης στο σημείο και φαίνεται να κρατάει κάτι που μοιάζει με γκλοπ, χωρίς να είναι απολύτως σίγουρο.

Το ερωτηματικό κατά τον ίδιο είναι ποιος είναι ο ρόλος του συγκεκριμένου ανθρώπου και γιατί επιχειρεί τόσο κοντά στους αστυνομικούς, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος είναι σε απόσταση 10-15 μέτρων.

Μίλησε για απροθυμία από την πλευρά της αστυνομίας να ερευνήσει και πρόσθεσε ότι όταν ανακριτής είχε ζητήσει από την αστυνομία να ταυτοποιηθεί ο άνδρας με την κίτρινη μπλούζα, η ΕΛΑΣ απάντησε μέσα σε μόλις 24 ώρες ότι δεν μπορεί να τον ταυτοποιήσει.

Με το υλικό αυτό που κατατέθηκε ο ανακριτής δεν κλείνει την υπόθεση και συνεχίζει την έρευνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα