Ζακ Κωστόπουλος: Τα αποτυπώματα που δεν υπάρχουν και η διαρροή της ΕΛΑΣ για το DNA στο μαχαίρι

Ζακ Κωστόπουλος: Τα αποτυπώματα που δεν υπάρχουν και η διαρροή της ΕΛΑΣ για το DNA στο μαχαίρι
Φωτό έξω από το κοσμηματοπωλείο Eurokinissi

Τι δήλωσε στο News 24/7 στους 88,6 η μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας, Άννυ Παπαρούσσου - Τόνισε πως η διαρροή της ΕΛΑΣ "είναι μονομερής ενέργεια" - Το μαχαίρι που "εμφανίστηκε" με χαρακτηριστική καθυστέρηση και οι αστυνομικοί που εμφανίζονται να το πιάνουν με γυμνά χέρια κατά τη σύλληψη

Απαντήσεις για το ίχνος DNA που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ εντοπίστηκε στο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έδωσε η Άννυ Παπαρούσσου σε δηλώσεις της στο News 24/7 στους 88,6 και στο κεντρικό μαγκαζίνο του σταθμού.

Η ίδια αναφέρθηκε στις παραλείψεις της έρευνας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των παραλείψεων που έχουν καταγραφεί στην διερεύνηση του περιστατικού είναι και το γεγονός ότι η εύρεση του περιβόητου μαχαιριού καθυστέρησε χαρακτηριστικά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όπως φαίνεται στα βίντεο, τουλάχιστον δύο αστυνομικοί πιάνουν το όπλο και γυμνά χέρια. Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η Εφημερίδα Των Συντακτών, ένας άνδρας της ΕΛ.ΑΣ., καταγράφεται να κρατά το πειστήριο με γυμνά χέρια, κάτι που δεν δικαιολογείται όπως άλλωστε ανέφερε η Άννυ Παπαρούσσου σε δηλώσεις της στο News 24/7 στους 88,6.

Η μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας δήλωσε πως στο μαχαίρι εντοπίστηκε ίχνος αίματος που ταυτοποιήθηκε με εκείνο του Ζακ Κωστόπουλου, κάτι που όμως δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση, μιας και ο 33χρονος είχε τραυματιστεί και αίμα του υπήρχε τόσο μέσα στο κοσμηματοπωλείο, όσο και έξω από αυτό. Διευκρίνισε ακόμη πως το ίχνος που εντοπίστηκε είναι “μια σταγόνα αίμα και όχι ιδρώτας” όπως αρχικά διέρρεε η ΕΛΑΣ.

Η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσσου, διερωτήθηκε ακόμη αν υπάρχει λήψη DNA από τους άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, τους δύο κατηγορούμενους, ενώ πρόσθεσε πως η διαρροή της πληροφορίας για εντοπισμό DNA έγινε σκόπιμα από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία τη συνόδευσε με τη δική της ερμηνεία για το περιστατικό. “Πρόκειται για μονομερής ενέργεια”.

Σημείωσε ακόμη πως εντύπωση προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι η χρονική απόσταση εύρεσης υλικού DNA στο εν λόγω μαχαίρι γίνεται σήμερα, με πολλή μεγάλη χρονική απόσταση από την ημέρα θανάτου του Ζ. Κωστόπουλου (21 Σεπτεμβρίου).

Τα αποτυπώματα που δεν βρέθηκαν, το πόρισμα και οι παραλείψεις

Η πρώτη έκθεση αποτυπωμάτων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αποδεικνύει πως βρέθηκαν δύο τμήματα σε επιφάνεια πάγκου τοποθέτησης κοσμημάτων που ανήκουν στον ιδιοκτήτη. Ένα τμήμα αποτυπώματος στην εξωτερική επιφάνεια της γυάλινης εισόδου με το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του θανόντος. Το αποτύπωμα είναι στην εξωτερική επιφάνεια.

Υπάρχουν ακόμη άγνωστα αποτυπώματα από διερχόμενους και πελάτες καθώς και τμήμα αποτυπώματος σε κορνίζα που είναι ανόμοιο με εκείνο του θανόντος.

Δεν βρέθηκε αποτύπωμα του Ζακ Κωστόπουλου σε προθήκη κοσμήματος, στην ταμειακή μηχανή ούτε εντοπίστηκαν πάνω του κλοπιμαία όπως είχε καταθέσει ο 55χρονος σε πρώτο χρόνο.

Το σχετικό πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που δημοσίευσε κατά αποκλειστικότητα το News 24/7:

Έγγραφο για μαχαίρι Ζακ Κωστόπουλου NEWS 24/7

Σύμφωνα δε με το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που αποκάλυψε σήμερα αποκλειστικά το News 24/7 , δεν εντοπίστηκε δακτυλικό αποτύπωμα του Κωστόπουλου πάνω στο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως από την αστυνομία δεν υπάρχει σαφής καταγραφή για το πού ακριβώς βρέθηκε το όπλο, ούτε και σαφής περιγραφή του μαχαιριού. Από την άλλη, υπάρχει μαρτυρία σύμφωνα με την οποία διερχόμενος κόλλησε το μαχαίρι στο λαιμό του θανόντος όσο ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Υπενθυμίζεται πως αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών-τοξικολογικών εξετάσεων. Παράλληλα, στην ΕΛΑΣ δεν εξετάζουν μόνο τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά πολλά ακόμη από τις κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων και όχι μόνο κάποια αποσπασματικά πλάνα, ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Το βίντεο-ντοκουμέντο του News 24/7 λίγο πριν ο Ζακ Κωστόπουλος μπει στο κοσμηματοπωλείο όπου καταγράφεται η απώθησή του από δύο άτομα:

Συνάντηση με τον Βούτση

Χθες άλλωστε, εκπρόσωποι της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας (LGBTGI) επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση, προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα με το οποίο ζητούν τη συμπαράσταση του Κοινοβουλίου και την ενεργοποίηση όλων των θεσμικών φορέων, ώστε να διερευνηθεί ο ρόλος και να καταλογισθούν ευθύνες φυσικών προσώπων και αρχών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Συρίγος και ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα