Ζακ Κωστόπουλος: Ξεκίνησε η δίκη, παρόντες 5 κατηγορούμενοι – Πλήθος κόσμου στο δικαστήριο

Ζακ Κωστόπουλος: Ξεκίνησε η δίκη, παρόντες 5 κατηγορούμενοι – Πλήθος κόσμου στο δικαστήριο
SOOC

Πλήθος κόσμου θέλησε να παρακολουθήσει τη δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Αίτημα της πολιτικής αγωγής να αλλάξει η αίθουσα εκδίκασης.

Με τους πέντε εκ των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας το Σεπτέμβριο του 2018, ξεκίνησε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Απών ήταν μόνο ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης, όπου και εκπροσωπήθηκε από συνήγορο.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η ακροαματική διαδικασία θα καθυστερούσε εξαιτίας του πλήθους κόσμου που επιθυμούσε να παρακολουθήσει τη δίκη. Μόνο οι μάρτυρες κατηγορίας άλλωστε, είναι 41 άτομα.

Eurokinissi

Το δικαστήριο αποφάσισε η υπόθεση να εκδικαστεί στην παρούσα αίθουσα, με την είσοδο μόλις τεσσάρων δημοσιογράφων για την κάλυψη της δίκης.

Το αίτημα προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου σε άλλη δικαστική αίθουσα υπέβαλε η πολιτική αγωγή. Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου δεν έχει τη δυνατότητα να χωρέσει τους παράγοντες της δίκης μαζί με τους δημοσιογράφους και τους συγγενείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

InTime


Το ζήτημα έθεσε η πολιτική αγωγή, μέσω της Άννυς Παπαρούσου, η οποία υποστήριξε ότι πρόκειται για μια υπόθεση με κοινωνικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της. Το θέμα τέθηκε από την πρώτη στιγμή πριν καν την κλήρωση ενόρκων αφού η πρόεδρος της έδρας δεν επέτρεψε την είσοδο σε κανένα δημοσιογράφο. Στο αίτημα συναίνεσε και η υπεράσπιση ζητώντας να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση οι υγειονομικοί κανόνες βάση των διατάξεων για τον COVID-19.

InTime

Παράλληλα, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί αίθουσα που διαθέτει τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή του υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία. Η πλευρά των τεσσάρων κατηγορουμένων αστυνομικών προέταξε το ζήτημα αναφέροντας ότι είναι απαραίτητη τη η προβολή για να αποσαφηνιστεί η θέση και στάση του κάθε κατηγορούμενου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα