Ζάκυνθος: Επανασυγκολλήθηκε το χέρι του 11χρονου αγοριού που είχε ακρωτηριαστεί

Ζάκυνθος: Επανασυγκολλήθηκε το χέρι του 11χρονου αγοριού που είχε ακρωτηριαστεί
Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχής επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγία Σοφία», νοσηλεύεται ο 11χρονος από την Ζάκυνθο που υπέστη ακρωτηριαστικό τραύμα (αρ) άνω άκρου στο ύψος του κεντρικού βραχιονίου. Συγκροτήθηκε άμεσα χειρουργική ομάδα με συμμετοχή ιατρών από τρία νοσοκομεία της Αττικής και όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του νοσοκομείου είναι η πρώτη επιτυχής επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου αναφέρονται τα εξής:

«Στις 12.02.2022 και ώρα 11:00 δεχθήκαμε αίτημα από το ΕΚΕΠΥ για επείγουσα αεροδιακομιδή του ασθενούς Β.Δ 11 ετών (Η.Γ. 17.04.2011) από το Νοσοκομείο της Ζακύνθου με πλήρες ακρωτηριαστικό τραύμα (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του κεντρικού βραχιονίου.

Συγκροτήθηκε άμεσα χειρουργική ομάδα με συμμετοχή ιατρών από τρία Νοσοκομεία της Αττικής.

Καταλυτική υπήρξε και η άμεση ανταπόκριση και προετοιμασία του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Χειρουργείου.

Ο μικρός ασθενής κατέφθασε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο μας στις 16:30 την ίδια ημέρα και σε καλή γενική κατάσταση. Το ακρωτηριασμένο μέλος μεταφέρθηκε ταυτόχρονα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Στις 17:00 ο ασθενής εισήλθε στο Χειρουργείο του ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επανασυγκόλληση (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του άνω τριτημορίου του (αρ.) βραχιονίου. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02:00 ξημερώματα της 13.02.22.

Επισημαίνουμε ότι είναι η πρώτη επιτυχής επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα