Ζήγρας: Όλα γίνονταν κατ’ εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ζήγρας: Όλα γίνονταν κατ’ εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου

Απολογήθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Νίκος Ζήγρας, ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση του "μαύρου πολιτικού χρήματος".

Άγνοια για την προέλευση των χρημάτων, αλλά βεβαιότητα ότι τελικός αποδέκτης “μαύρου χρήματος” δεν ήταν άλλος από τον πρώην υπουργό και ξάδελφό του, Ακη Τσοχατζόπουλο, εξέφρασε ο Νίκος Ζήγρας, απολογούμενος ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Επιμένοντας στη γραμμή που έχει χαράξει από το 2012, λίγους μήνες μετά τη σύλληψή του, ο Νικ. Ζήγρας ζήτησε και πάλι την επιείκεια της Δικαιοσύνης, καθώς είναι “ο μόνος από του 18 κατηγορούμενους που δηλώνει ένοχος και ανέλαβα την ευθύνη”.

“Πως πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο; Πως πλήρωσε το γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο; Πως αγοράστηκαν ακίνητα της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλλονίας, το διαμέρισμα στην  Ευελπίδων, στους Αμπελόκηπους, στην Αρεοπαγίτου, στο Φαληρικό Δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στη Πατησίων, το διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;” αναρωτήθηκε ο ίδιος σχετικά με την πολυτελή ζωή του ξαδέλφου του.

Κατά την απολογία του, επεσήμανε ότι την προέλευση των χρημάτων την έμαθε από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος του διευκρίνισε πως “τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά”. Όπως και πρωτοδίκως έτσι και σήμερα, επανέλαβε πως όλες οι κινήσεις του γίνονταν με εντολή του Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς και ότι όλες οι αγοροπωλησίες ακινήτων με την εμπλοκή υπεράκτιων εταιριών ήταν εικονικές. “Δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα. Υπήρξαν μόνο λογιστικές καταγραφές” εξήγησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα