12χρονες μαχαίρωσαν φίλη τους με εντολή του εικονικού "αρχηγού" τους στο Διαδίκτυο. Θα δικαστούν σαν ενήλικες

12χρονες μαχαίρωσαν φίλη τους με εντολή του εικονικού "αρχηγού" τους στο Διαδίκτυο. Θα δικαστούν σαν ενήλικες

Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 65 χρόνια κάθειρξη αν κριθούν ένοχες

Δικαστήριο του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ αποφάσισε να αντιμετωπίσει ως ενήλικες δύο κορίτσια ηλικίας 12 ετών, που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας μιας συνομήλικης φίλης τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 65 χρόνια κάθειρξη αν κριθούν ένοχες, όπως αναφέρει το τοπικός Τύπος.

Τα δύο κορίτσια επισκέπτονταν συχνά τον ιστότοπο Creepypasta στον οποίο οι θαμώνες διηγούνται ιστορίες τρόμου. Ένας από τους εικονικούς επικεφαλής του ιστότοπου, ο Slenderman, τους ζήτησε να δολοφονήσουν μία από τις φίλες τους, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox 6 Now.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο, ένα από τα δύο κορίτσια δήλωσε ότι έπρεπε να σκοτώσει κάποιον για να αποδείξει την αφοσίωσή της στον Slenderman.

Το νεαρό θύμα είχε λάβει πρόσκληση το Σάββατο να περάσει τη νύχτα στο σπίτι μίας εκ των δύο κατηγορούμενων. Στη συνέχεια την οδήγησαν σε ένα δάσος όπου την μαχαίρωσαν 19 φορές, εκ των οποίων μία φορά κοντά σε μια αρτηρία, και την άφησαν πιστεύοντας ότι έχει πεθάνει. Το θύμα εντόπισε ένας ποδηλάτης και μέχρι σήμερα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης Ουόκεσα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, ενημέρωσε τους γονείς για τους κινδύνους του Διαδικτύου. «Αυτό πρέπει να αποτελέσει αιτία αφύπνισης για τους γονείς. Καλό θα ήταν οι γονείς να περιορίζουν και να εποπτεύουν τα παιδιά τους όταν κάνουν χρήση του Διαδικτύου», δήλωσε ο Ράσελ Τζακ.

Οι δύο κατηγορούμενες κρατούνται και αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο στις 11 Ιουνίου.

SHARE:

24Media Network