ActionAid: Η ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν απαιτεί άμεση δράση

ActionAid: Η ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν απαιτεί άμεση δράση
Γυναίκα στο Αφγανιστάν. ACTIONAID

Η ActionAid συνεχίζει τη δράση της στο Αφγανιστάν με σκοπό να εφοδιάσει 35.000 άτομα με φαγητό, καθαρό νερό και είδη πρώτης ανάγκης. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Καθώς η ανθρωπιστική κρίση εντείνεται, η δράση της ActionAid για να προστατέψει τους πιο ευάλωτους, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των κοριτσιών, είναι πιο επείγουσα από ποτέ.

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν είναι δραματική. Εκτός από τις σκηνές χάους και πανικού, που λαμβάνουν χώρα στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, η ανθρωπιστική κρίση πλήττει πολλές από τις επαρχίες της χώρας.

Χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι καταφεύγουν στην Καμπούλ, τη Μαζάρ και τη Χεράτ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ από την αρχή του 2021 περισσότεροι από 550 χιλιάδες Αφγανοί έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας, συμπεριλαμβανομένων 126 χιλιάδων που έχουν εκτοπιστεί μεταξύ 7 Ιουλίου και 9 Αυγούστου 2021.

Οι περισσότεροι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μόλις με ένα σακίδιο γεμάτο ρούχα και τίποτε άλλο. Στις δομές φιλοξενίας οι συνθήκες διαβίωσης είναι εξαιρετικά δύσκολες όπως επιβεβαιώνει o γενικός διευθυντής της ActionAid στο Αφγανιστάν Sudipta Kumar: «οι έγκυες γυναίκες και οι νέες μητέρες είναι ανάμεσα σε αυτούς, που χρειάζονται άμεσα φαγητό, νερό, καταφύγιο και προϊόντα υγιεινής. Σε μία δομή μία τουαλέτα χρησιμοποιήθηκε από 300 οικογένειες. Οι σκηνές δέκα ατόμων χρησιμοποιούνται από 50.

Ανησυχούμε ιδιαίτερα ότι χωρίς άμεση αντιμετώπιση, όσοι παραμένουν σε ασφυκτικά γεμάτες κατασκηνώσεις κινδυνεύουν όχι μόνο από την πείνα, αλλά και από τον κίνδυνο του Covid-19».

Δεδομένης της κατάστασης το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης αναφέρει ότι 14 εκ. άνθρωποι στο Αφγανιστάν είναι αντιμέτωποι με έλλειψη φαγητού, συμπεριλαμβανομένων 2 εκ. παιδιών που είναι στα όρια του υποσιτισμού. Μια επισιτιστική κρίση, με την οποία ο πληθυσμός του Αφγανιστάν είναι αντιμέτωπος εδώ και καιρό.

Στα πλαίσια της έκτακτης ανάγκης, που έχει προκύψει η ActionAid συνεχίζει τη δράση της σε επτά επαρχίες στο Αφγανιστάν με σκοπό να εφοδιάσει 35.000 άτομα με φαγητό, καθαρό νερό, φάρμακα, εμμηνοροϊκά προϊόντα για κορίτσια και γυναίκες, καθώς και προϊόντα υγιεινής. Μεγάλη είναι η ανάγκη για αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως κλινοσκεπάσματα, αντικείμενα μαγειρικής. Παράλληλα η οργάνωση παρέχει ψυχολογική υποστήριξη για τους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί ψυχικά από την εμπειρία του εκτοπισμού.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να στηρίξετε την έκτακτη έκκληση της ActionAid για το Αφγανιστάν πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα