news 24/7

ACTIONAID ΕΛΛΑΣ

Μια ευχή για το 2021: Καθαρό νερό για όλους

Μια ευχή για το 2021: Καθαρό νερό για όλους

Μπορεί κάποια αγαθά να τα θεωρούμε αυτονόητα ωστόσο δεν είναι έτσι τα πράγματα για όλους. Η ActionAid κάνει το αδύνατο δυνατό για να έχει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Το Αλφαβητάρι Οικονομικών εντάσσει την οικονομική εκπαίδευση στα σχολεία

ActionAid: Το Αλφαβητάρι Οικονομικών εντάσσει την οικονομική εκπαίδευση στα σχολεία

Το πρόγραμμα έχει σκοπό να εμφυσήσει στους μαθητές και στις μαθήτριες έννοιες όπως η αποταμίευση, η κατανάλωση, ο προϋπολογισμός, η κοινωνική και η οικονομική επιχειρηματικότητα.

Θεατροπαιχνίδια και αλληλεγγύη στον λόφο του Κολωνού

Θεατροπαιχνίδια και αλληλεγγύη στον λόφο του Κολωνού

Παιχνίδι που δεν περιλαμβάνει κάποια οθόνη. Παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από ευρηματικότητα, φαντασία και αναζήτηση. Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν την έννοια της αλληλεγγύης.

"Κάντε τους να πληρώσουν" - Παγκόσμια έκκληση υπέρ του κλίματος

"Κάντε τους να πληρώσουν" - Παγκόσμια έκκληση υπέρ του κλίματος

Μια παγκόσμια συμμαχία, ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο καταγραφής των ευθυνών όσων ρυπαίνουν. Πρόκειται για έναν χάρτη καταγραφης και απαιτεί όσοι ρυπαίνουν το περιβάλλον να είναι υπόλογοι για τα όσα προκαλούν.

Mία μάσκα για τον διπλανό σου

Mία μάσκα για τον διπλανό σου

Εκεί που η αγορά μάσκας για τον κορονοϊό είναι σκέτη πολυτέλεια, η δωρεά ραπτομηχανών για να τις φτιάξουν μόνες τους οι γυναίκες αποδεικνύεται σωτήριο.

Μητέρα και βρέφος

ActionAid: Ποια είναι τελικά τα "καλά νέα";

Όταν η Ritah μπήκε στο νοσοκομείο, στη ζωή της μπήκε και η ActionAid, η οποία τη στήριξε με τα έξοδα νοσηλείας, τη βοήθησε να ξεπεράσει το πένθος της και την υποστήριξε οικονομικά, ώστε να ξεκινήσει μια μικρή επιχείρηση

Γυναικεία δικαιώματα

ActionAid: "Ας μιλήσουμε για εμάς" - Εργαστήριο ενδυνάμωσης γυναικών

Γυναίκες η καθεμία με μια διαφορετική ιστορία, από το Εργαστήρι Ενδυνάμωσης Γυναικών στο Επίκεντρο της ActionAid «σηκώνουν το κεφάλι» και μιλάνε για όσα δεν αντέχουν. Μιλάνε για όσα τις θυμώνουν.

Dialect: Χτίζοντας ανεκτικές κοινότητες μέσω του ποδοσφαίρου

Dialect: Χτίζοντας ανεκτικές κοινότητες μέσω του ποδοσφαίρου

Το DIALECT στοχεύει να φέρει κοντά νέους και νέες, χρησιμοποιώντας το ποδόσφαιρο ως ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας.

Υποστήριξη των ευπαθών ομάδων από ΜΚΟ

ActionAid: Μαζί αφήνουμε πίσω τον Covid-19

Μία νέα συγκινητική πρωτοβουλία με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που ανήκων σε ευπαθείς ομάδες δημιουργήθηκε από τρεις μεγάλες ΜΚΟ: ActionAid, Γιατροί του Κόσμου και ΙΑΣΙΣ.

Actionaid

ActionAid: Χωρίς εσένα. Με σένα

Με τον κορονοϊό μεγαλώνει η ανάγκη να σταθούμε δίπλα σε όσους ήταν από πάντα πιο αδύναμοι. Με αυτόν τον σκοπό δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Αναδοχής της ActionAid.

Covid 19: Ενισχύοντας τους αποκλεισμένους στην Παλαιστίνη

Covid 19: Ενισχύοντας τους αποκλεισμένους στην Παλαιστίνη

Όταν ξέσπασε η πανδημία του νέου κορονοϊού, για τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Παλαιστίνης που βρίσκονταν ήδη σε περιορισμό μετακινήσεων, η καθημερινότητα έγινε ακόμα πιο δύσκολη.

ActionAid: Για τα παιδιά του κόσμου το σπουδαιότερο δώρο είναι η ζωή

ActionAid: Για τα παιδιά του κόσμου το σπουδαιότερο δώρο είναι η ζωή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Παιδιού η ActionAid υπενθυμίζει ότι η ζωή εκατομμυρίων παιδιών σε όλον τον κόσμο βρίσκεται σε κίνδυνο.

ActionAid: Πρόγραμμα Οικονομικής Εκπαίδευσης στα σχολεία της Ελλάδας

ActionAid: Πρόγραμμα Οικονομικής Εκπαίδευσης στα σχολεία της Ελλάδας

Το Πρόγραμμα στοχεύει να δημιουργήσει ένα δίκτυο 2.000 δασκάλων και καθηγητών και ένα δίκτυο 42.000 μαθητών, οι οποίοι θα υιοθετήσουν αποτελεσματικά υγιείς χρηματοοικονομικές συνήθειες.

Δεκαέξι μέρες ακτιβισμού για τα δικαιώματα των γυναικών

Δεκαέξι μέρες ακτιβισμού για τα δικαιώματα των γυναικών

Οι 16 μέρες ακτιβισμού ξεκίνησαν το 1991 ως μια παγκόσμια ενημερωτική εκστρατεία, ώστε η βία κατά των γυναικών να σταματήσει. Η Action Aid είναι μια από τις οργανώσεις που συμμετέχει στην εκστρατεία.

Το χαμόγελο είναι "εθελοντικό"

Το χαμόγελο είναι "εθελοντικό"

Από την 21η Φεβρουαρίου 2019, η Μπαταμπάνγ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Καμπότζης έχει γίνει το σπίτι της Elettra η οποία ζει την εμπειρία του εθελοντισμού μέσω του προγράμματος EU Aid Volunteers.

Αφγανιστάν: Δύο ρόδες, το όχημα για μια καλύτερη ζωή

Αφγανιστάν: Δύο ρόδες, το όχημα για μια καλύτερη ζωή

Στην περιοχή Καλντάρ, στο βόρειο κομμάτι της χώρας, η δουλειά στα χωράφια είναι μονόδρομος για τους περισσότερους κατοίκους. Με τη βοήθεια της ActionAid τα νέα παιδιά αποκτούν έναν επαγγελματικό προσανατολισμό και μια ειδίκευση.

Ο Καλένγκ από το Κονγκό

Ιστορίες Ενσωμάτωσης: Ο Καλένγκ - "Έχω κονγκολέζικο αίμα, με ελληνικό μυαλό"

"Αυτό που μου είπε ο Καθηγητής με ξύπνησε. Μου θύμισε πόσο πολύ υπέφερα για να τελειώσω τη σχολή. Δεν ήταν κάτι εύκολο. Κι εγώ είχα χάσει το δρόμο μου. Αναρωτήθηκα γιατί δεν το είχα προσπαθήσει. Και σκεφτόμουν: μαύρος γεωπόνος στην Ελλάδα;"

Κέντρα φιλοξενίας και καταγραφής προσφύγων στον Καρά Τεπέ, Λέσβος

"Θυμάμαι": Η Ελλάδα της προσφυγιάς έχει χρέος να κρατήσει τη μνήμη της ζωντανή

"Ο Αμίρ πεινούσε αλλά δεν ξέρω αν η πείνα αυτή ήταν περισσότερο για το φαγητό ή για λίγη αγάπη και σημασία, κάποιον που θα του πει ότι όλα θα πάνε καλά- και θα το εννοεί".

Πρόσφυγας (ΦΩΤΟ Αρχείου)

Θεσσαλονίκη: Στην Οδό Κλεισούρας, τον πολύχρωμο δρόμο των μεταναστών

"Θεσσαλονίκη, κέντρο. Οδός Κλεισούρας, αύριο. Το μέλλον του δρόμου με τα πανέμορφα, διαφορετικά μαγαζάκια προδιαγράφεται μάλλον ανάλογο εκείνου των σύγχρονων κέντρων των μεγαλουπόλεων ανά τον κόσμο".

Πρόσφυγες στο Ocean Viking

Οι "άγγελοι" της θάλασσας

"Η Μεσόγειος είναι μια επικίνδυνη θάλασσα. Στην Κεντρική Μεσόγειο είναι το χειρότερο ταξίδι. Η θάλασσά της είναι ο μόνος τρόπος διαφυγής μέσω της Λιβύης. Ο Αφρικανός στη Λιβύη αντιμετωπίζεται ως μια «κινούμενη μηχανή για χρήματα, ως σκλάβο".

Παιδάκι πρόσφυγας από την Παλαιστίνη

Πού είναι οι ξένοι, μαμά;

"Άσε μαμά, όλη τη μέρα έπαιζα με συμμαθητές, με δασκάλους, παπάδες και μανάδες σαν κι εσένα αλλά έχω μια ερώτηση, πριν κοιμηθώ. Οι ξένοι πότε θα έρθουν;"

Ενσωμάτωση προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία

"Ισάντ" - Ένα 10χρονο αγόρι από το Μπαγκλαντές μιλάει για τη ζωή του στην Ελλάδα

"Οι καλύτεροι μου φίλοι είναι ο Εμβέρ που είναι απ’ την Αλβανία και ο Λεβόν που είναι απ’ την Αρμενία. Και οι δύο γεννήθηκαν στην Ελλάδα, όπως και εγώ". Μια ιστορία για τα παιδιά που η πατρίδα τους είναι εκεί που είναι κι η καρδιά τους.

Χέρια που ζυμώνουν

Μια γαλατόπιτα που ένωσε δύο λαούς

"Πάω να την αγκαλιάσω, μα χώνω τα χέρια μου στο ζυμάρι. Τα χέρια μας συναντιούνται και μπλέκονται. Ζυμώνουν μαζί δυνατά. Κάθε γροθιά και δάκρυ. Εγώ δεν ξέρω γιατί κλαίω".

Φωτογραφία αρχείου

Η Αναμονή: Intégrée σημαίνει να είσαι μέσα, μέσα στην κοινωνία!

"Στην Ελλάδα με έφερε ο αδερφός μου, που ζει στην Ερμιόνη. Αποφάσισα να μείνω μαζί του. Τρία χρόνια δούλευα στα χωράφια. Πορτοκάλια, ελιές, τομάτες, ότι υπήρχε. Ήμουν χωρίς χαρτιά γιατί μέχρι το 1998 στην Ελλάδα μπορούσες να είσαι μόνο φοιτητής".

"Το βάρος στο δέρμα μου" - Η ζωή στις καταλήψεις των προσφύγων

"Το βάρος στο δέρμα μου" - Η ζωή στις καταλήψεις των προσφύγων

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από άτομα και οικογένειες που ζούνε ή έζησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στις καταλήψεις για πρόσφυγες. Όλες οι φωτογραφίες μοιράζουν ένα κομμάτι της ζωής τους, τους καθημερινούς τους αγώνες.