ACTIONAID ΕΛΛΑΣ

Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο για τα αγόρια;

Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο για τα αγόρια;

Ροζ για τα κορίτσια, γαλάζιο για τα αγόρια. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε, τέτοιου είδους διαχωρισμοί αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας και δυστυχώς δεν περιορίζονται σε αυθαίρετες χρωματικές επιλογές.

Σεισμόπληκτοι στο Χατάι της Τουρκίας

Επείγουσα έκκληση από την ActionAid για τους πληγέντες των σεισμών σε Τουρκία και Συρία

Η ΑctionAid έχει ξεκινήσει έκτακτη έκκληση για την υποστήριξη των πληγέντων σε Τουρκία και Συρία. Τονίζει πως υπολογίζεται ότι περίπου 1.4 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται ήδη αυτή τη στιγμή σε ανάγκη.

ActionAid: 5 ψηφιακά μαθήματα για ένα συμπεριληπτικό σχολείο

ActionAid: 5 ψηφιακά μαθήματα για ένα συμπεριληπτικό σχολείο

Πώς η ψηφιακή μάθηση μπορεί να ενισχύσει τη συμπερίληψη; Ποιες είναι οι ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών όσον αφορά την εφαρμογή της ψηφιακής μάθησης και της χρήσης ψηφιακών εργαλείων;

ActionAid: Όταν η ευχή "να σας ζήσει" είναι κυριολεκτική

ActionAid: Όταν η ευχή "να σας ζήσει" είναι κυριολεκτική

Να σας ζήσει! Η πρώτη ευχή που συντροφεύει κάθε γέννηση και βγαίνει αυθόρμητα από τα χείλη όλων, χωρίς να συνειδητοποιούμε ίσως σε βάθος τη βαρύτητα και το πόσο δεν είναι πάντα αυτονόητη μια τόσο απλή ευχή.

Ενσωμάτωση (φωτό αρχείου)

Από το Πακιστάν στη Βουδαπέστη - Η ιστορία ένταξης της Maryam

Τα εμπόδια και οι δυσκολίες των μεταναστών στην ένταξη λόγω φύλου και η ανάγκη για ορατότητα και συμπερίληψη. Η συγκλονιστική ιστορία της Maryam που στα 8 της έφυγε με την οικογένειά της από το Πακιστάν για την Ουγγαρία.

"Νέα Γεωργία Νέα Γενιά": Εκπαιδευτικό εργαστήριο για τη στήριξη της Βόρειας Εύβοιας

"Νέα Γεωργία Νέα Γενιά": Εκπαιδευτικό εργαστήριο για τη στήριξη της Βόρειας Εύβοιας

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο (toolkit workshop) αποτελεί μέρος ενός συνόλου δράσεων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής που σχεδιάστηκαν από τη "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά" στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ActionAid.

"Safe at Work": Διαδικτυακή εκδήλωση για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία

"Safe at Work": Διαδικτυακή εκδήλωση για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Safe at Work» θα συζητηθεί το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας και οι λύσεις που προτείνονται για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Η Λιλιάνα στο κέντρο υποδοχής Modelxpo. Στο κινητό είναι η φωτογραφία της από τη τελευταία της έξοδο, πριν την έναρξη του πολέμου.

ActionAid: Οι Ουκρανοί πρόσφυγες ανυπομονούν να γυρίσουν στο σπίτι τους

Η Σίσσυ Γκουρνέλου, μέλος της ομάδας έκτακτης ανταπόκρισης της ActionAid συνάντησε τη Λιλιάνα στο Κισινάου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, τρεις μήνες μετά τη ρωσική εισβολή.

Η Amina Yusuf Cige

Ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής: "Τώρα έρχεται το τέλος του κόσμου"

Το Κέρας της Αφρικής συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια από τις χειρότερες ξηρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ. Οι κάτοικοι της Αιθιοπίας, της Κένυας και της Σομαλίας βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση με 14 εκατ. ανθρώπων να είναι αντιμέτωποι με σοβαρό λιμό.

Γυναίκες και παιδιά από την Ουκρανία

Ουκρανία: Οι γυναίκες και τα παιδιά, μεγάλα θύματα της προσφυγικής κρίσης

Ανησυχία για την προσφυγική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία με γυναίκες και παιδιά να εγκαταλείπουν τη χώρα εν μέσω ρωσικής επίθεσης. Η έκτακτη επέμβαση της ActionAid για την υποστήριξη όσων περνούν τα σύνορα.

Ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου στο Ντακάρ

Σενεγάλη: Παίζοντας μπάλα στην άμμο, με όνειρο να γίνουν οι επόμενοι "Μανέ"

Παίζοντας ποδόσφαιρο σε αυτοσχέδια γήπεδα, οι νέοι στη Σενεγάλη ονειρεύονται να γίνουν οι επόμενοι "Μανέ", ώστε να ξεφύγουν από τη φτώχια που μαστίζει τη χώρα.