Μπορεί κάποια αγαθά να τα θεωρούμε αυτονόητα ωστόσο δεν είναι έτσι τα πράγματα για όλους. Η ActionAid κάνει το αδύνατο δυνατό για να έχει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
Η ActionAid σε όλες τις χώρες δράσης της και στην Ελλάδα ασκεί πίεση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ζητώντας από τους ηγέτες να δεσμευτούν ουσιαστικά και να πάρουν αυστηρά μέτρα.
Ομάδες γυναικών υπό το όνομα "Mothers Group" ενημερώνουν τα νέα κορίτσια και τις οικογένειές τους για τα οφέλη της εκπαίδευσης με την υποστήριξη της ActionAid.
Το πρόγραμμα έχει σκοπό να εμφυσήσει στους μαθητές και στις μαθήτριες έννοιες όπως η αποταμίευση, η κατανάλωση, ο προϋπολογισμός, η κοινωνική και η οικονομική επιχειρηματικότητα.
Παιχνίδι που δεν περιλαμβάνει κάποια οθόνη. Παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από ευρηματικότητα, φαντασία και αναζήτηση. Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν την έννοια της αλληλεγγύης.
Ανθεκτική κοινότητα σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν τις γνώσεις και τις κατάλληλες υποδομές να αντιμετωπίζουν κάτι που θα προκύψει ξαφνικά και θα φέρει δραστικές αλλαγές στη ζωή τους.
Μια παγκόσμια συμμαχία, ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο καταγραφής των ευθυνών όσων ρυπαίνουν. Πρόκειται για έναν χάρτη καταγραφης και απαιτεί όσοι ρυπαίνουν το περιβάλλον να είναι υπόλογοι για τα όσα προκαλούν.
Εκεί που η αγορά μάσκας για τον κορονοϊό είναι σκέτη πολυτέλεια, η δωρεά ραπτομηχανών για να τις φτιάξουν μόνες τους οι γυναίκες αποδεικνύεται σωτήριο.
Όταν η Ritah μπήκε στο νοσοκομείο, στη ζωή της μπήκε και η ActionAid, η οποία τη στήριξε με τα έξοδα νοσηλείας, τη βοήθησε να ξεπεράσει το πένθος της και την υποστήριξε οικονομικά, ώστε να ξεκινήσει μια μικρή επιχείρηση
Ο 26χρόνος Guillerrmo από την Ισπανία αποφάσισε να πάει ως εθελοντής και να υποστηρίξει μια κοινότητα αρκετά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα του.
Γυναίκες η καθεμία με μια διαφορετική ιστορία, από το Εργαστήρι Ενδυνάμωσης Γυναικών στο Επίκεντρο της ActionAid «σηκώνουν το κεφάλι» και μιλάνε για όσα δεν αντέχουν. Μιλάνε για όσα τις θυμώνουν.
Το DIALECT στοχεύει να φέρει κοντά νέους και νέες, χρησιμοποιώντας το ποδόσφαιρο ως ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας.
Η Talat από την Ινδία απευθύνθηκε στο κέντρο Gauravi της ActionAid και πήρε τη ζωή στα χέρια της. Τώρα βοηθά στις διανομές και πρωτοστατεί σε δράσεις στήριξης των συνανθρώπων της.
H ActionAid σε συνεργασία με το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ΑCCMR) παρουσιάζει το βιβλίο «The Bahar project: Πολλές συνταγές, μία πόλη»!
Ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το 2019 εκτοξεύτηκε στα 23,9 εκατομμύρια. Οι προσωπικές ιστορίες των εκτοπισμένων.
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον στις 5 Ιουνίου, η ActionAid καλεί μαθήτριες και μαθητές να πάρουν μέρος στη φετινή 16η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης με θέμα το κλίμα!
Ο Noé στη σύντομη ζωή του έχει ήδη συναντήσει πολλά και μεγάλα εμπόδια. Παρόλα αυτά παραμένει ένα παιδί χαρούμενο που του αρέσει να παίζει με τις λάσπες.
Μία νέα συγκινητική πρωτοβουλία με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που ανήκων σε ευπαθείς ομάδες δημιουργήθηκε από τρεις μεγάλες ΜΚΟ: ActionAid, Γιατροί του Κόσμου και ΙΑΣΙΣ.
Η covid19greece.help, δημιουργήθηκε από εθελοντές της ActionAid με την υποστήριξη ακτιβιστών προγραμματιστών από την Ιταλία. Σκοπός, η παρακίνηση για αλληλοβοήθεια.
Η νέα Γραμμή Βοήθειας, θα προσφέρει ιατρικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες με αφορμή την πανδημία. Στόχος η υποστήριξη των ευπαθών ομάδων και η αποσυμφόρηση του ΕΣΥ.
Με τον κορονοϊό μεγαλώνει η ανάγκη να σταθούμε δίπλα σε όσους ήταν από πάντα πιο αδύναμοι. Με αυτόν τον σκοπό δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Αναδοχής της ActionAid.
Όταν ξέσπασε η πανδημία του νέου κορονοϊού, για τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Παλαιστίνης που βρίσκονταν ήδη σε περιορισμό μετακινήσεων, η καθημερινότητα έγινε ακόμα πιο δύσκολη.
Η ActionAid έστρεψε την προσοχή της σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι πιο αποκλεισμένοι όλων αλλά και σε όσους ζουν σε μακρινές αγροτικές περιοχές.
Τρεις πραγματικές ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης στο εργασιακό περιβάλλον δημοσιεύει η ActionAid με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.
Ο υποσιτισμός έχει αγγίξει μέχρι και το 43% του πληθυσμού της κάθε χώρας. Οι σοδειές μειώνονται ή χάνονται τελείως και οι παραγωγές δεν φτάνουν πια για να ταΐσουν τις οικογένειες.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Oxfam, που δημοσιεύθηκε με αφορμή το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, η ανισότητα αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη.
Οι κάτοικοι της κοινότητας Chikanda δεν έστελναν όλα τα παιδιά στο σχολείο, λόγω έλλειψης χρημάτων. Τη λύση έδωσαν οι κατσίκες με τη βοήθεια της ActionAid!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Παιδιού η ActionAid υπενθυμίζει ότι η ζωή εκατομμυρίων παιδιών σε όλον τον κόσμο βρίσκεται σε κίνδυνο.
Το Πρόγραμμα στοχεύει να δημιουργήσει ένα δίκτυο 2.000 δασκάλων και καθηγητών και ένα δίκτυο 42.000 μαθητών, οι οποίοι θα υιοθετήσουν αποτελεσματικά υγιείς χρηματοοικονομικές συνήθειες.
Οι 16 μέρες ακτιβισμού ξεκίνησαν το 1991 ως μια παγκόσμια ενημερωτική εκστρατεία, ώστε η βία κατά των γυναικών να σταματήσει. Η Action Aid είναι μια από τις οργανώσεις που συμμετέχει στην εκστρατεία.
Από την 21η Φεβρουαρίου 2019, η Μπαταμπάνγ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Καμπότζης έχει γίνει το σπίτι της Elettra η οποία ζει την εμπειρία του εθελοντισμού μέσω του προγράμματος EU Aid Volunteers.
Στην περιοχή Καλντάρ, στο βόρειο κομμάτι της χώρας, η δουλειά στα χωράφια είναι μονόδρομος για τους περισσότερους κατοίκους. Με τη βοήθεια της ActionAid τα νέα παιδιά αποκτούν έναν επαγγελματικό προσανατολισμό και μια ειδίκευση.
"Αυτό που μου είπε ο Καθηγητής με ξύπνησε. Μου θύμισε πόσο πολύ υπέφερα για να τελειώσω τη σχολή. Δεν ήταν κάτι εύκολο. Κι εγώ είχα χάσει το δρόμο μου. Αναρωτήθηκα γιατί δεν το είχα προσπαθήσει. Και σκεφτόμουν: μαύρος γεωπόνος στην Ελλάδα;"
"Ο Αμίρ πεινούσε αλλά δεν ξέρω αν η πείνα αυτή ήταν περισσότερο για το φαγητό ή για λίγη αγάπη και σημασία, κάποιον που θα του πει ότι όλα θα πάνε καλά- και θα το εννοεί".
"Θεσσαλονίκη, κέντρο. Οδός Κλεισούρας, αύριο. Το μέλλον του δρόμου με τα πανέμορφα, διαφορετικά μαγαζάκια προδιαγράφεται μάλλον ανάλογο εκείνου των σύγχρονων κέντρων των μεγαλουπόλεων ανά τον κόσμο".
"Η Μεσόγειος είναι μια επικίνδυνη θάλασσα. Στην Κεντρική Μεσόγειο είναι το χειρότερο ταξίδι. Η θάλασσά της είναι ο μόνος τρόπος διαφυγής μέσω της Λιβύης. Ο Αφρικανός στη Λιβύη αντιμετωπίζεται ως μια «κινούμενη μηχανή για χρήματα, ως σκλάβο".
"Άσε μαμά, όλη τη μέρα έπαιζα με συμμαθητές, με δασκάλους, παπάδες και μανάδες σαν κι εσένα αλλά έχω μια ερώτηση, πριν κοιμηθώ. Οι ξένοι πότε θα έρθουν;"
Ζαν Ντιντιέ, ένας πρόσφυγας που κατάγεται από το Κονγκό, μένει στην Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια και έχει καταφέρει να μάθει έξι γλώσσες. Αυτή είναι η ζωή του.
"Οι καλύτεροι μου φίλοι είναι ο Εμβέρ που είναι απ’ την Αλβανία και ο Λεβόν που είναι απ’ την Αρμενία. Και οι δύο γεννήθηκαν στην Ελλάδα, όπως και εγώ". Μια ιστορία για τα παιδιά που η πατρίδα τους είναι εκεί που είναι κι η καρδιά τους.
"Πάω να την αγκαλιάσω, μα χώνω τα χέρια μου στο ζυμάρι. Τα χέρια μας συναντιούνται και μπλέκονται. Ζυμώνουν μαζί δυνατά. Κάθε γροθιά και δάκρυ. Εγώ δεν ξέρω γιατί κλαίω".
"Στην Ελλάδα με έφερε ο αδερφός μου, που ζει στην Ερμιόνη. Αποφάσισα να μείνω μαζί του. Τρία χρόνια δούλευα στα χωράφια. Πορτοκάλια, ελιές, τομάτες, ότι υπήρχε. Ήμουν χωρίς χαρτιά γιατί μέχρι το 1998 στην Ελλάδα μπορούσες να είσαι μόνο φοιτητής".
Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από άτομα και οικογένειες που ζούνε ή έζησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στις καταλήψεις για πρόσφυγες. Όλες οι φωτογραφίες μοιράζουν ένα κομμάτι της ζωής τους, τους καθημερινούς τους αγώνες.
Στην Γκάνα, μεγάλο ποσοστό των μαθητών, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σχολείο και να εργαστεί. Κάτι φαίνεται να αλλάζει όμως, μετά την εκπαίδευση και ενημέρωση των γονέων.