ACTIONAID ΕΛΛΑΣ

Κλιματική αλλαγή

Να δοθεί προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ζητούν οι νέοι στην Ελλάδα

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της ActionAid, για τους νέους στην Ελλάδα, η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική κρίση είναι το τρίτο σοβαρότερο πρόβλημα στον κόσμο, μετά την οικονομία και τη φτώχεια.

Αυτό που δεν βλέπετε ήταν το σπίτι μου

Αυτό που δεν βλέπετε ήταν το σπίτι μου

Το σπίτι του Dickson γκρεμίστηκε σε ένα βράδυ από μια εταιρεία που κάνει εξόρυξη αλατιού. "Ήταν γύρω στις 2 η ώρα, όταν ήρθαν για να μου γκρεμίσουν το σπίτι. Έπρεπε να μαζέψω τα πράγματά μου και να τα πάω αλλού."

ActionAid: Οι δικές μας wonder women

ActionAid: Οι δικές μας wonder women

Ας γνωρίσουμε μερικές από τις "wonder women" της ActionAid. Γυναίκες που βγαίνουν μπροστά, η καθεμία με τον τρόπο της, για έναν κόσμο πιο δίκαιο και μέσα στις εξελίξεις της πανδημίας συνέβαλαν σημαντικά στη στήριξη όσων είχαν ανάγκη.

Γυναίκα μπροστά από μηχανή ραπτικής (Φωτογραφία αρχείου)

Κοινωνική απόσταση, όχι κοινωνική απευαισθητοποίηση!

Μετρώντας αντίστροφα -έστω και με όποια καθυστέρηση- τη στιγμή που θα εμβολιαστούμε και θα μπορούμε να αγκαλιαστούμε, να στριμωχτούμε και να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις με πολυκοσμία, υπομένουμε με βαρυθυμία την παράταση της κοινωνικής μας αποστασιοποίησης.

ActionAid: Στο σπίτι μας χωρούν όλοι, εκτός από τη βία

ActionAid: Στο σπίτι μας χωρούν όλοι, εκτός από τη βία

Η Florence, θύμα κακοποίησης, ήταν 18 ετών όταν ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το Δίκτυο Γυναικών στην Καμπάλα της Ουγκάντας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της ActionAid. Τώρα εργάζεται ως επικεφαλής του κέντρου.

"Comic N’ Play": Κάθε κόμικ και μια ιστορία

"Comic N’ Play": Κάθε κόμικ και μια ιστορία

Με το πιο επίκαιρο μήνυμα, την αλληλεγγύη, η 19η έκθεση κόμικ, ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ στη χώρα μας, ξεπερνάει το εμπόδιο του κορονοϊού και δίνει το "παρών" για ακόμα μια χρονιά.

Μια ευχή για το 2021: Καθαρό νερό για όλους

Μια ευχή για το 2021: Καθαρό νερό για όλους

Μπορεί κάποια αγαθά να τα θεωρούμε αυτονόητα ωστόσο δεν είναι έτσι τα πράγματα για όλους. Η ActionAid κάνει το αδύνατο δυνατό για να έχει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Το Αλφαβητάρι Οικονομικών εντάσσει την οικονομική εκπαίδευση στα σχολεία

ActionAid: Το Αλφαβητάρι Οικονομικών εντάσσει την οικονομική εκπαίδευση στα σχολεία

Το πρόγραμμα έχει σκοπό να εμφυσήσει στους μαθητές και στις μαθήτριες έννοιες όπως η αποταμίευση, η κατανάλωση, ο προϋπολογισμός, η κοινωνική και η οικονομική επιχειρηματικότητα.

Θεατροπαιχνίδια και αλληλεγγύη στον λόφο του Κολωνού

Θεατροπαιχνίδια και αλληλεγγύη στον λόφο του Κολωνού

Παιχνίδι που δεν περιλαμβάνει κάποια οθόνη. Παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από ευρηματικότητα, φαντασία και αναζήτηση. Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν την έννοια της αλληλεγγύης.

"Κάντε τους να πληρώσουν" - Παγκόσμια έκκληση υπέρ του κλίματος

"Κάντε τους να πληρώσουν" - Παγκόσμια έκκληση υπέρ του κλίματος

Μια παγκόσμια συμμαχία, ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο καταγραφής των ευθυνών όσων ρυπαίνουν. Πρόκειται για έναν χάρτη καταγραφης και απαιτεί όσοι ρυπαίνουν το περιβάλλον να είναι υπόλογοι για τα όσα προκαλούν.

Mία μάσκα για τον διπλανό σου

Mία μάσκα για τον διπλανό σου

Εκεί που η αγορά μάσκας για τον κορονοϊό είναι σκέτη πολυτέλεια, η δωρεά ραπτομηχανών για να τις φτιάξουν μόνες τους οι γυναίκες αποδεικνύεται σωτήριο.

Μητέρα και βρέφος

ActionAid: Ποια είναι τελικά τα "καλά νέα";

Όταν η Ritah μπήκε στο νοσοκομείο, στη ζωή της μπήκε και η ActionAid, η οποία τη στήριξε με τα έξοδα νοσηλείας, τη βοήθησε να ξεπεράσει το πένθος της και την υποστήριξε οικονομικά, ώστε να ξεκινήσει μια μικρή επιχείρηση

Γυναικεία δικαιώματα

ActionAid: "Ας μιλήσουμε για εμάς" - Εργαστήριο ενδυνάμωσης γυναικών

Γυναίκες η καθεμία με μια διαφορετική ιστορία, από το Εργαστήρι Ενδυνάμωσης Γυναικών στο Επίκεντρο της ActionAid «σηκώνουν το κεφάλι» και μιλάνε για όσα δεν αντέχουν. Μιλάνε για όσα τις θυμώνουν.

Dialect: Χτίζοντας ανεκτικές κοινότητες μέσω του ποδοσφαίρου

Dialect: Χτίζοντας ανεκτικές κοινότητες μέσω του ποδοσφαίρου

Το DIALECT στοχεύει να φέρει κοντά νέους και νέες, χρησιμοποιώντας το ποδόσφαιρο ως ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας.