"Αδρανείς" οι λογαριασμοί του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter

"Αδρανείς" οι λογαριασμοί του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter

Αδρανείς φαίνεται να είναι τις τελευταίες ημέρες πληθώρα λογαριασμών χρηστών του Twitter οι οποίοι συνδέονται με το ΙΚ

Χρήστες του Twitter που ανήκουν στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και συνήθιζαν να διατυμπανίζουν τις αποτρόπαιες πράξεις της ομάδας, έχουν διακόψει κάθε δραστηριότητά τους στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Πληθώρα λογαριασμών που συνδέονται με την μαχητική ομάδα φαίνεται πως είναι πλέον αδρανείς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν η κυβέρνηση έχει ασκήσει πιέσεις στο Twitter για μια πιο «επιθετική» αντιμετώπιση ή εάν η ομάδα αναζήτησε κάποιο άλλο διαδικτυακό μέσο κοινωνικής ενημέρωσης.

Η ξαφνική σιωπή ήρθε λίγες ημέρες αφότου εκθέσεις έκαναν λόγο για χρήστες που έχουν σχέση με το ΙΚ και απειλούσαν εργαζομένους στο Twitter. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβη και αφορούν σε λογαριασμούς που συνδέονται με την ομάδα.

Ορισμένοι ειδικοί εικάζουν ότι οι υποστηρικτές της οργάνωσης πιθανόν εγκατέλειψαν το Twitter για κάποια άλλη διαδικτυακή υπηρεσία, όπως το ρωσικό VKontakte and Diaspora, ένα κοινωνικό δίκτυο 4 ετών το οποίο χρησιμοποιεί ξεχωριστούς διακομιστές που διοικούνται από τους διαχειριστές τους χωρίς να υπάρχει κεντρικός έλεγχος στο περιεχόμενο που αναρτάται.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network