Αεροσκάφος με 116 επιβαίνοντες έπεσε στην έρημο. Διαψεύδεται ότι μεταξύ των θυμάτων, ήταν η κόρη του Ραούλ Κάστρο

default image

Αεροσκάφος της Air Algerie συνετρίβη στο Βόρειο Μάλι. Είχε απογειωθεί από την Ουαγκαντούγκου με τουλάχιστον 116 επιβαίνοντες

Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε πως έχασε την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της που εξασφαλίζουν τη σύνδεση ανάμεσα στην Ουαγκαντούγκου και το Αλγέρι, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο,

Σύμφωνα με το CCTVNews το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 116 επιβάτες, συνετρίβη στο Βόρειο Μάλι.

Πρόκειται για ένα ΜD83. Οι Κυβερνήτες είχαν ζητήσει να αλλάξουν πορεία λόγω κακής ορατότητας.

Όπως αναφέρει, ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Ουαγκαντούρου, αναφέρει ότι γαλλικές δυνάμεις εντόπισαν συντρίμμια μεταξύ του Gao και του Kidal στο Μάλι.


Από τους επιβάτες του αεροσκάφους οι 51 ήταν Γάλλοι, 26 κατάγονταν από την Μπουρκίνα Φάσο και επτά ήταν Αλγερινοί. Υπήρχαν επίσης πολλοί Λιβανέζοι, Καναδοί, Ουκρανοί, Ισπανοί και Λουξεμβούργιοι.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 80 Γάλλοι. Τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν Ισπανοί. Το αεροσκάφος νωρίτερα είχε αλλάξει πορεία λόγω κακοκαιρίας.


“Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου-Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.



Η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή “σχέδιο έκτακτης ανάγκης”, σύμφωνα πάντα με το κείμενο της ανακοίνωσης.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της, η Air Algerie εξασφαλίζει τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως προς και από την Ουαγκαντούγκου, εκ των οποίων μία σήμερα η οποία αναχωρεί από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.

Μια πηγή στους κόλπους της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως το εν λόγω αεροπλάνο είναι ένα ΜD83, ναυλωμένο από την Air Algerie από μια ισπανική εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν αποκάλυψε.

Αρχικά είχε μεταδοθεί ότι στο αεροσκάφος επέβαινε η κόρη του Ραούλ Κάστρο, Μαριέλα η οποία ωστόσο εθεάθη στη Κούβα.


“Δύο αεριωθούμενα Μιράζ 2000 που έχουν τη βάση τους στην Αφρική εστάλησαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν το αεροπλάνο της Air Algerie που εξαφανίσθηκε σήμερα”, δήλωσε ο γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος Ζιλ Ζαρόν. “Θα ερευνήσουν μια περιοχή από το τελευταίο σημείο που είχε εντοπιστεί το αεροπλάνο και κατά μήκος της οδού που πιθανόν ακολούθησε”.

Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας Αμπντέλ-Μαλέκ αλ-Σελάλ δήλωσε πως η πτήση της Air Algerie μετέφερε 119 επιβαίνοντες, περιλαμβανομένου επταμελούς πληρώματος.

Διαβάστε ακόμα: Από τις πιο αιματοβαμμένες χρονιές στους αιθέρες

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version