Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε συγκέντρωση

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε συγκέντρωση
Δεκάδες νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε συγκέντρωση στο Αφγανιστάν AP

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα σε αυτοκινητόδρομο.

Σε τουλάχιστον 32 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος συνδέει την πόλη Τζαλαλαμπάντ στα ανατολικά της χώρας με το κύριο μεθοριακό πέρασμα στο γειτονικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν την Τρίτη αξιωματούχοι στην επαρχία Ναγκαχάρ.

Άλλοι 128 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, είπε ο Ατουλάχ Χογιάνι, εκπρόσωπος του κυβερνείου της επαρχίας Ναγκαχάρ καθώς και ένας τοπικός αξιωματούχος υγείας.

Ωστόσο, ο Σοχράμο Καντέρι, ένα μέλος του τοπικού επαρχιακού συμβουλίου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι τουλάχιστον 45 νεκροί και τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία και πρόσθεσε ότι ο απολογισμός πιθανόν να αυξηθεί.

Δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό η εξακρίβωση του απολογισμού των θυμάτων.

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο καμικάζι είχε στόχο μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά ενός διοικητή τοπικής πολιτοφυλακής και ότι εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν εκεί όταν σημειώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης. Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή. Η επαρχία είναι ένα από τα κυριότερα προπύργια των ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους από τις αρχές του 2015.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα