Αφγανιστάν: Έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο - 5 νεκροί και 10 τραυματίες

Τοποθέτηση βόμβας σε λεωφορείο, Αφγανιστάν Καμπούλ
Τοποθέτηση βόμβας σε λεωφορείο, Αφγανιστάν Καμπούλ AP

Τελικός απολογισμός από την επίθεση στην Καμπούλ τη Δευτέρα, όπου τοποθετήθηκε βόμβα σε λεωφορείο, είναι τουλάχιστον 5 νεκροί. Από τον Ιανουάριο έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 53 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 352 στην Καμπούλ από επιθέσεις.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη σε λεωφορείο που μετέφερε υπαλλήλους του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης στα σπίτια τους σε δυτική συνοικία της Καμπούλ τη Δευτέρα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Άλλοι τουλάχιστον 10 δημόσιοι λειτουργοί τραυματίστηκαν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Φαρντούς Φαραμάρζ.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής.

ADVERTISING

Στις τουλάχιστον δέκα επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν από τον Ιανουάριο έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 53 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 352.

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στην Καμπούλ προχθές Κυριακή στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 24.

Εικοσιτετράωρα νωρίτερα, βομβιστής-καμικάζι ανατινάχθηκε στην είσοδο στρατιωτικής σχολής στην αφγανική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 16 να τραυματιστούν.

Τα αυτοκίνητα τα οποία μεταφέρουν δημόσιους υπαλλήλους γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων, ειδικά τις ώρες της μεγάλης κίνησης, στην πρωτεύουσα του εμπόλεμου Αφγανιστάν.

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αφγανιστάν: Δύο νεκροί και 24 τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο

ISIS: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν με τέσσερις νεκρούς στην Καμπούλ

SHARE:

24Media Network