Αφγανιστάν: Επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Χεράτ

Αφγανιστάν: Επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Χεράτ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίσθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησε το πρωί ομάδα ενόπλων εναντίον του αμερικανικου προξενείου στη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν.

Τουλάχιστον τρεις αντάρτες νεκροί από την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Χεράτ.                            

"Σ' αυτό το σημείο δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για την έκταση της επίθεσης, όμως η επίθεση αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει", δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρί Χαρφ.

"Δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των Αμερικανών", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τουλάχιστον τρία μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν. Άλλες πηγές κάνουν επίσης λόγο για 18 τραυματίες. Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου είπε πως στους τραυματίες περιλαμβάνονται τέσσερις αστυνομικοί.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως η επίθεση εξαπολύθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από μια ομάδα ενόπλων, οι οποίοι ανατίναξαν ένα φορτηγό μπροστά από την κύρια είσοδο του προξενείου και άρχισαν ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Όλοι οι επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν, διαβεβαίωσε η διεθνής δύναμη του NATO στο Αφγανιστάν (ISAF) και στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού βρίσκονται επιτόπου, διαπίστωσε δημοσιογράφος.

(Πηγή:ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network