Αφγανιστάν: Φόβοι ΗΠΑ για νέες επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Φόβοι ΗΠΑ για νέες επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Επίθεση αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ ⓒ 2021 Wali Sabawoon/Associated Press

Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται για νέες βομβιστικές επιθέσεις, την ίδια ώρα που ο Μπάιντεν δεν σχεδιάζει να μεταθέσει την ημερομηνία αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή.

Φόβους για νέες επιθέσεις στο Αφγανιστάν εκφράζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, λίγες ώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας του ISIS στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και συγκεκριμένα στο Abbey Gate, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν μέχρι στιγμής τη ζωή τους 13 νεκροί και δεκάδες να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία ένδειξη από τον Λευκό Οίκο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να μεταθέσει την ημερομηνία αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, που είναι η 31η Αυγούστου, ως αποτέλεσμα των σημερινών πολύνεκρων εκρήξεων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε στο Reuters καλά ενημερωμένη πηγή για την κατάσταση.

Αξιωματούχος των Ταλιμπάν ενημέρωσε πως τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν στις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα, μια εκ των οποίων φέρεται να εξαπολύθηκε από βομβιστή-καμικάζι, ενώ ένα νοσοκομείο που διοικεί μια ιταλική ΜΚΟ ανέφερε ότι έχει δεχθεί τουλάχιστον 60 τραυματίες.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ συγκαταλέγεται στους τραυματίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα