Αφγανιστάν: Η “εαρινή επίθεση” των Ταλιμπάν, εξοργίζει τις ΗΠΑ

Αφγανιστάν: Η “εαρινή επίθεση” των Ταλιμπάν, εξοργίζει τις ΗΠΑ
Καμπούλ. AP

Να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις στο Αφγανιστάν κάλεσε τους Ταλιμπάν στέλεχος της αμερικανικής μόνιμης αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη.

Οι Ταλιμπάν πρέπει να σταματήσουν αμέσως την «ακήρυκτη εαρινή επίθεσή τους», η οποία βάζει ιδίως στο στόχαστρο άμαχους και πολιτικές υποδομές στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο Τζέφρι ΝτεΛορέντις, κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικής μόνιμης αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη, αρμόδιος για τις πολιτικές υποθέσεις, στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Οι Ταλιμπάν, που είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για τη συνεχιζόμενη βία στο Αφγανιστάν, πρέπει να σταματήσουν αμέσως την ακήρυκτη εαρινή επίθεση, να απόσχουν από επιθέσεις εναντίον αμάχων, να σταματήσουν τις επιθέσεις  εναντίον νοσοκομείων, σχολείων, πανεπιστημίων, τεμενών και άλλων πολιτικών υποδομών», υπογράμμισε ο κ. ΝτεΛορέντις.

Για τον αμερικανό διπλωμάτη, το γεγονός ότι μπαίνουν καθαρά στο στόχαστρο των Ταλιμπάν άμαχοι, με δολοφονίες δημοσιογράφων, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υγειονομικών και παιδιών, υπονομεύει την προοπτική ειρήνευσης στη χώρα.

Μολονότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν αρχίσει την αποχώρησή τους από την χώρα της κεντρικής Ασίας, οι εχθροπραξίες συνεχίζονται ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και τους Ταλιμπάν. Οι ισλαμιστές αντάρτες κατέχουν πολλές περιοχές, ειδικά στις επαρχίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα