Αφγανός που ζούσε στην Αυστραλία επί 14 χρόνια βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από Ταλιμπάν όταν επέστρεψε στη χώρα

Αφγανός που ζούσε στην Αυστραλία επί 14 χρόνια βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από Ταλιμπάν όταν επέστρεψε στη χώρα

Αφγανός, ο οποίος ζούσε στην Αυστραλία επί 14 χρόνια, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από Ταλιμπάν όταν επέστρεψε στη χώρα του για να επισκεφτεί συγγενείς

Ένας Αφγανός ο οποίος ζούσε επί 14 χρόνια στην Αυστραλία βασανίστηκε και εκτελέστηκε από μέλη των Ταλιμπάν, όταν επέστρεψε στη χώρα του με σκοπό να επισκεφτεί συγγενείς του, μετέδωσε ο αυστραλιανός ραδιοτηλεοπτικό σταθμός ABC.

Ο Σαγιέντ Χαμπίμπ Μουσαουί, 56 ετών, δολοφονήθηκε από μέλη των Ταλιμπάν επειδή κατείχε αυστραλιανό διαβατήριο, δήλωσε στο ABC Αφγανός αξιωματούχος.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Γκάνζι, Μοχάμαντ Αλί Αχμαντι, δήλωσε ότι ο Μουσαουί υπέστη βασανιστήρια προτού οι Ταλιμπάν τον πυροβολήσουν 3 φορές.

«Ο λόγος φυσικά είναι πως ο Μουσαουί ήταν Αυστραλο-Αφγανός», δήλωσε ο Αχμαντί. «Ο άνδρας δεν έκανε κάτι λάθος. Δεν ήταν εγκληματίας. Δεν συμμετείχε σε κυβερνητικές δραστηριότητες».

Ο Μουσαουί έφτασε στην Αυστραλία το 2000 και 5 χρόνια αργότερα ακολούθησαν η γυναίκα και τα παιδιά του.

Αυστραλός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η πρεσβεία της χώρας στην Καμπούλ συνεχίζει τις προσπάθειες προκειμένου να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σχετικά με το θάνατο του Μουσαουί.

SHARE:

24Media Network