Αυστρία: Αυξήθηκε και πάλι σε πάνω από 500 ο αριθμός των νοσούντων με κορονοϊό

Αυστρία: Αυξήθηκε και πάλι σε πάνω από 500 ο αριθμός των νοσούντων με κορονοϊό
Σερβιτόρος Αυστρία AP Photo/Ronald Zak

Το Υπουργείο Υγείας της Αυστρίας ανακοίνωσε νέα αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα. Ερχονται αλλαγές στον επιδημικό νόμο.

Κατά 33 αυξήθηκαν μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Αυστρία τα ενεργά κρούσματα του κορονοϊού, τα οποία συνολικά ξεπερνούν και πάλι τα 500 και ανέρχονταν σε 509 το Σάββατο στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας, από την Παρασκευή έως το Σάββατο δεν υπήρξε καμία μεταβολή στον αριθμό των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία, που παρέμεινε στους 71, από τους οποίους οι δέκα βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μέχρι στιγμής, στην Αυστρία έχουν καταγραφεί συνολικά 17.551 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 674 με καθοριστικό παράγοντα τον ορισμό του συστήματος επιδημιολογικής αναφοράς, και έχουν διενεργηθεί 597.495 διαγνωστικά τεστ.

Ο αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wiener Zeitung, αναφέρεται στο ενδεχόμενο τροποποίησης της επιδημικής νομοθεσίας, σημειώνοντας πως ο ισχύων νόμος θέτει “πολλή δύναμη σε λίγα χέρια”, που σημαίνει επίσης “τεράστια ευθύνη” για τον υπουργό Υγείας.

Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αξιολογηθούν οι υφιστάμενοι κανονισμοί ως προς την δημοκρατικότητά τους, “και για να το θέσουμε διαφορετικά, το θέμα τώρα είναι ότι μαθαίνουμε από την εμπειρία με αυτήν την πανδημία και πρέπει να ελέγξουμε εάν χρειαζόμαστε αλλαγές στον επιδημικό νόμο”, αναφέρει ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει ακόμη ποιες είναι ακριβώς αυτές οι αλλαγές, και ως εκ τούτου απαιτείται ευρεία συζήτηση για το θέμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα