Αυστρία: Για ψευδή κατάθεση ενώπιον κοινοβουλίου κατηγορείται ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Αυστρία: Για ψευδή κατάθεση ενώπιον κοινοβουλίου κατηγορείται ο Σεμπάστιαν Κουρτς
Σεμπάστιαν Κουρτς AP

Στις 18 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η δίκη του Σεμπάστιαν Κουρτς, πρώην καγκελάριου Αυστρίας, με κατηγορίες για ψευδή κατάθεση ενώπιον του κοινοβουλίου.

Για ψευδή κατάθεση ενώπιον του κοινοβουλίου κατηγορείται ο πρώην καγκελάριος Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, σύμφωνα με το γραφείο του αυστριακού εισαγγελέα υπεύθυνου για οικονομικά εγκλήματα και διαφθορά. Η δίκη θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου.

Ο άνθρωπος που εκτινάχθηκε στο πολιτικό στερέωμα, προκειμένου να αποτελέσει το νεότερο εκλεγμένο ηγέτη στον κόσμο τελικά οδηγήθηκε στην παραίτηση από την καγκελαρία, εξαιτίας των σκανδάλων του Οκτωβρίου του 2021. Από τότε έχει χαθεί από το πολιτικό προσκήνιο.

Είναι η πρώτη απαγγελία κατηγορίας εις βάρος του 36χρονου, ο οποίος κατηγορείται με ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Σεμπάστιαν Κουρτς αφορούν ψεύδη που ειπώθηκαν το 2020 ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής, που διερευνούσε αν είχε παρέμβει για τον διορισμό δικού του ανθρώπου, του Τόμας Σμιτ, στην θέση του επικεφαλής δημόσιας εταιρείας χαρτοφυλακίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

“Οι κατηγορίες είναι ψευδείς και περιμένουμε με ανυπομονησία να λάμψει η αλήθεια ενώπιον του δικαστηρίου”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κουρτς.

Την άνοιξη του 2021, διέρρευσαν στον Τύπο συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών, δείχνοντας ότι ο διορισμός είχε συζητηθεί μεταξύ τους.

Σε μήνυμα, το οποίο συνοδευόταν από τρυφερά emojis, ο Κουρτς είχε γράψει: Θα έχεις ό,τι θέλεις”, με τον Τομας Σμιτ να απαντάει: “Είμαι τόσο χαρούμενος. Λατρεύω τον καγκελάριό μου”.

Επιπλέον, σετικά με άλλη υπόθεση, ο 36χρονος θεωρείται ύποπτος για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων για χρηματοδότηση της πολιτικής του ανέλιξης, με την παραγγελία πλαστών δημοσκοπήσεων και υμνητικών άρθρων για το πρόσωπό του που δημοσιεύονταν σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες ταμπλόιντ. Αναφορικά με αυτή την υπόθεση, η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα