Αυστρία: Ξεπέρασαν τα 9.300 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού – 108 οι νεκροί

Αυστρία: Ξεπέρασαν τα 9.300 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού – 108 οι νεκροί
Πολίτες με μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό AP

Οι αρχές, προκειμένου να αποκτήσουν μία καλύτερη γενική εικόνα, προχωρούν τώρα στη διενέργεια συνολικά 2.000 αντιπροσωπευτικών δειγματοληπτικών τεστ σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, σε 9.377 ανέρχονταν έως σήμερα το απόγευμα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αυστρία και στους 108 οι έως τώρα θάνατοι εξαιτίας του.

Συνολικά 999 περιστατικά νοσηλεύονται, 193 από αυτά σε μονάδες εντατικής θεραπείας, έως σήμερα 636 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί, ενώ από την εμφάνιση της επιδημίας στη χώρα έχουν διενεργηθεί 49.455 τεστ διάγνωσης της νόσου.

Συγκριτικά, σε εικοσιτετράωρη βάση, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί από την Κυριακή κατά 564, που σημαίνει μία αύξηση κατά 9,9%, ποσοστό υψηλότερο από εκείνο που είχε καταγραφεί το προηγούμενο εικοσιτετράωρο και ήταν στο 6,9% και αποτελούσε το χαμηλότερο έως τώρα σε σχέση με τον αυξητικό ρυθμό.

Από το σύνολο των 9.377 έως σήμερα το απόγευμα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, τα περισσότερα εμφανίζονται στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, συγκεκριμένα 2.205, στο ομόσπονδο κρατίδιο της ‘Ανω Αυστρίας τα κρούσματα είναι 1.535 και ακολουθούν τα ομόσπονδα κρατίδια : Κάτω Αυστρία με 1.533 κρούσματα, Βιέννη (1.235), Στυρία (958), Σάλτσμπουργκ (855), Φόραλμπεργκ (616), Καρινθία (261) και Μπούργκενλαντ (179).

Οι αρχές, θέλοντας να αποκτήσουν μία καλύτερη γενική εικόνα ως προς τους αριθμούς των μολύνσεων στον πληθυσμό, προχωρούν τώρα στη διενέργεια συνολικά 2.000 αντιπροσωπευτικών δειγματοληπτικών τεστ σε όλη τη χώρα, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις δύο πρώτες εβδομάδες από την εμφάνιση της νόσου, καταγράφηκε μία μείωση των εγκληματικών πράξεων, όπως κλοπές στο δρόμο, ληστείες και σωματικές βλάβες, ενώ δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που διατυπώνονταν για αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα