Άγρια επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και ακτιβιστών κατά του Τραμπ

Άγρια επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και ακτιβιστών κατά του Τραμπ

Η αστυνομία έκανε εκτενή χρήση σπρέι πιπεριού για να χωρίσει τους διαδηλωτές. Τουλάχιστον έντεκα άτομα τραυματίστηκαν και χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες. Επτά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι αρχές προχώρησαν σε 21 συλλήψεις (Vids)

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε οπαδούς του Τραμπ και σε ακτιβιστές κατά του πλανητάχη στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Οι δρόμοι γύρω από το πάρκο "Μάρτιν Λούθερ Κινγκ" όπου λάμβανε χώρα συγκέντρωση των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Οι εν λόγω οπαδοί του Τραμπ είναι ακροδεξιοί προσκείμενοι στη alt-right (εναλλακτική δεξιά). Εναντίον τους κινήθηκαν αντιφασίστες διαδηλωτές που είχαν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση.

Οι διαδηλωτές από τις δύο μεριές συγκρούστηκαν σώμα με σώμα και επιδόθηκαν σε οδομαχίες.

Η αστυνομία έκανε εκτενή χρήση σπρέι πιπεριού για να χωρίσει τους διαδηλωτές. Τουλάχιστον έντεκα άτομα τραυματίστηκαν και χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες. Επτά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι αρχές προχώρησαν σε 21 συλλήψεις.

Είναι η δεύτερη φορά που τα δυο αντίπαλα "στρατόπεδα" συγκρούονται στους δρόμους για τον Τραμπ τους τελευταίους μήνες.

Σημειώνεται ότι χθες οργανώθηκαν διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ (Σικάγο, Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη). Οι διαδηλωτές ζητούσαν από τον πρόεδρο να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
SHARE:

24Media Network