"Αγριεύει" η κατάσταση στη Συρία: Τούρκοι στρατιώτες και άρματα μετακινούνται στα σύνορα

Τουρκικά στρατιωτικά οχήματα στη "ζώνη ασφαλείας" επί συριακού εδάφους
Τουρκικά στρατιωτικά οχήματα στη "ζώνη ασφαλείας" επί συριακού εδάφους AP

Εννέα φορτηγά μεταφοράς οχημάτων και ένα λεωφορείο γεμάτο με στρατιώτες έφτασαν στα νοτιοανατολικά σύνορα, με τελικό προορισμό την πόλη Τελ Αμπιάντ, εντός του συριακού εδάφους.

Η Τουρκία άρχισε την Κυριακή να μετακινεί στρατιώτες και εξοπλισμό στα νοτιοανατολικά σύνορά της με τη Συρία, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι επίκειται μια στρατιωτική επέμβαση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Το τουρκικό πρακτορείο DHA ανέφερε ότι μεταφέρονται άρματα και θωρακισμένα οχήματα στην περιοχή του Ακτσάκαλε, στα νοτιοανατολικά σύνορα. Ο τελικός προορισμός τους είναι η πόλη Τελ Αμπιάντ, εντός του συριακού εδάφους.

ADVERTISING

Εννέα φορτηγά μεταφοράς οχημάτων και ένα λεωφορείο γεμάτο με στρατιώτες έφτασαν στο Ακτσάκαλε τη νύχτα του Σαββάτου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Οι μονάδες αυτές μετακινήθηκαν από τη Σανλιούρφα, όπου τον περασμένο Μάρτιο ο τουρκικός στρατός άνοιξε ένα κέντρο διοίκησης.

Το Σάββατο ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η χερσαία και αεροπορική στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη μπορεί να συμβεί "ακόμη και σήμερα ή αύριο" (σ. Σάββατο ή Κυριακή). Υποστήριξε επίσης ότι η Άγκυρα "αναγκάστηκε" να αναλάβει στρατιωτική δράση για τη δική της ασφάλεια και ώστε οι Σύροι που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το συντομότερο δυνατόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συρία: Η Τουρκία έτοιμη να εισβάλει, οι αντάρτες σύμμαχοι των ΗΠΑ απαντούν

Ερντογάν: Εισβάλουμε στη Συρία σήμερα ή αύριο

SHARE:

24Media Network