Αίγυπτος: Κατέσχεσαν εκατοντάδες χαρταετούς για “λόγους ασφαλείας”

Αίγυπτος: Κατέσχεσαν εκατοντάδες χαρταετούς για “λόγους ασφαλείας”
Αστυνομικός στο Κάιρο της Αιγύπτου AP

Σύμφωνα με βουλευτή, οι χαρταετοί, που συνηθίζουν να πετάνε νέοι κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού, μπορούν να εξοπλιστούν με κάμερες παρακολούθησης.

Η αιγυπτιακή αστυνομία κατέσχεσε περίπου 100 χαρταετούς στην Αλεξάνδρεια, μετά την απαγόρευσή τους από το κυβερνείο της πόλης για «λόγους ασφαλείας», μεταδίδουν αιγυπτιακά ΜΜΕ.

Η αστυνομία κατέσχεσε 99 χαρταετούς και επέβαλε πρόστιμο σε πέντε ανθρώπους στην Αλεξάνδρεια την Παρασκευή (10/07), όπως γράφει η εφημερίδα Akhbar al-Youm.

Παράλληλα, η αστυνομία κατέσχεσε 369 χαρταετούς στο Κάιρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Al-Ahram. Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα δεν υπάρχει καμία επίσημη απαγόρευση, ωστόσο η Al-Ahram σημειώνει πως οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν, καθώς οι χαρταετοί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των νέων, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Την Πέμπτη, το κυβερνείο της Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι η απαγόρευση στοχεύει στο να «διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, έπειτα από ατυχήματα», με την εμπλοκή χαρταετών. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται μπορούν να φθάσουν έως τις 1000 λίρες Αιγύπτου (περίπου 60 δολάρια).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τη νύχτα, που επιβλήθηκε στη χώρα για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού, χιλιάδες νέοι πέταγαν χαρταετούς από τις στέγες τις ταράτσες των σπιτιών και τους δρόμους.

Σε βαθμό τέτοιο που ο βουλευτής Χάλεντ Άμπου Ταλέμπ, μέλος της επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφαλείας, ζήτησε ο πρωθυπουργός να ενημερωθεί για τους κινδύνους με συνδέονται με τη νέα αυτή συνήθεια, κάνοντας μάλιστα λόγο για «απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χαρταετοί θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με κάμερες παρακολούθησης, μια δήλωση που προκάλεσε τον χλευασμό των χρηστών του διαδικτύου στην Αίγυπτο, όπου η χρήση drone επιτρέπεται μονάχα με ειδική άδεια.

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας ήρθη τον περασμένο μήνα στην Αίγυπτο, η οποία μετρά περισσότερα από 80.000 κρούσματα νέου κορονοϊού και σχεδόν 4000 θανάτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα