Αίγυπτος: Τα ελληνικά σχολεία τίμησαν την εορτή του Πολυτεχνείου

Αίγυπτος: Τα ελληνικά σχολεία τίμησαν την εορτή του Πολυτεχνείου
Στιγμιότυπο από την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Ελλάδα Eurokinissi

Με ποιήματα που αναφέρονται στην εποχή και θεατρικά δρώμενα, αλλά και τραγούδια της περιόδου και προβλήθηκαν βίντεο από εκείνες τις ημέρες.

Την 46η επέτειο από την φοιτητική εξέγερση στο Πολυτεχνείο το 1973 τίμησαν τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου.

Σήμερα το πρωί, στο Κάιρο, στην Αίθουσα “Αρχιεπισκόπου Δαμιανού” της Αμπετείου Σχολής, η σχολική εορτή για το Πολυτεχνείο επικεντρώθηκε στα ποιήματα που αναφέρονται στην εποχή και σε δύο θεατρικά δρώμενα, ενώ ακούστηκαν τραγούδια της περιόδου και προβλήθηκαν βίντεο από εκείνες τις ημέρες.

Πριν την εκδήλωση, απονεμήθηκαν τα αριστεία και βραβεία προόδου για την περσινή σχολική χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Αρχιμ. π. Ιωακείμ, ο πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο, κ. Αχιλλέας Μπικής, ο διευθυντής της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Γεώργιος Ψάνης και ο κ. Ευθύμιος Παναγιωτακόπουλος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ παρέστησαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί της Αμπετείου και Αχιλλοπουλείου Σχολής, καθηγητές και γονείς.

Χθες, στην Αλεξάνδρεια, στην εκδήλωση για το Πολυτεχνείο που διοργάνωσε το Αβερώφειο Γυμνάσιο Λύκειο, οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα εμπνευσμένα από τις ημέρες του Πολυτεχνείου.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε μία απόπειρα δραματοποίησης του ποιήματος της Ελένης Βακαλό «Πώς έγινε ένας κακός άνθρωπος» μέσα από μία πρωτότυπη σκηνοθετική εκδοχή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου του Αβερωφείου Γυμνασίου Λυκείου και του υπεύθυνου για την εκδήλωση εκπαιδευτικού, Νικόλαου Ντάλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα