Αίσιο τέλος στο θρίλερ με τις καλόγριες στη Συρία. Αφέθηκαν ελεύθερες

default image

Κρατήθηκαν όμηροι επί τρεις μήνες, αλλά βγήκαν ζωντανές. Οι δώδεκα καλόγριες που είχαν απαχθεί από ενόπλους, απελευθερώθηκαν

Δώδεκα καλόγριες που κρατούνταν όμηροι στη Συρία εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες αφέθηκαν ελεύθερες την Κυριακή και κατευθύνονται προς τη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου, οι καλόγριες, αρχικά είχαν μεταφερθεί στις αρχές της εβδομάδας στην πόλη Αρσάλ.

Οι καλόγριες αγνοούνταν από τον Δεκέμβριο όταν ένοπλοι ισλαμιστές κατέλαβαν τμήμα της χριστιανικής πόλης Μααλούλα βορείως της Δαμασκού.

Κρατήθηκαν σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι στην Μααλούλα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην πόλη Γιαμπρούντ, στην οποία πραγματοποιεί στρατιωτική επιχείρηση ο κυβερνητικός στρατός.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί, ποιοι είχαν απαγάγει τις καλόγριες. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Al Jazeera, είχε μεταδώσει βίντεο, στο οποίοι εμφανίζονταν τα θύματα να λένε, ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Η χριστιανική κοινότητα στη Συρία, έχει προσπαθήσει να μείνει στο περιθώριο του τριετούς εμφυλίου στη χώρα, ωστόσο η ενίσχυση των φανατικών, στην πλευρά των Ισλαμιστών, έχει κάνει την περιοχή ιδιαίτερα επικίνδυνη και για τους Χριστιανούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα