Ακάρ: Οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους

Ακάρ: Οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους
Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ AP

"Αναμένουμε η νέα ελληνική κυβέρνηση να λάβει μαθήματα από το παρελθόν" τόνισε από τα κατεχόμενα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ξεκαθαρίζοντας πως τα στρατεύματα της Τουρκίας δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τη Μεγαλόνησο.

Προειδοποίηση στην Ελλάδα και την Κύπρο ότι πρέπει να “μαζέψουν τα μυαλά τους” έστειλε από τα κατεχόμενα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, καθιστώντας παράλληλα σαφές πως οι Τούρκοι στρατιώτες που υπηρετούν στο ψευδοκράτος δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, τονίζοντας πως η πολιτική της Άγκυρας στο Κυπριακό δεν έχει αλλάξει. Μάλιστα απευθυνόμενος στη νέα ελληνική κυβέρνηση την κάλεσε να αντλήσει μαθήματα από το παρελθόν και να αντιμετωπίσει τα ζητήματα με αντικειμενικότητα.

“Είμαστε υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Όμως όταν λέμε ότι θέλουμε ειρήνη το αντιλαμβάνονται ως αδυναμία. Όταν λέμε ότι θα υπερασπιστούμε το δίκιο μας το αντιλαμβάνονται ως απειλή. Οι γείτονες μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα πράγματα αντικειμενικά” είπε καλώντας Ελλάδα και Κύπρο να ενεργούν βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επισκέφτηκε τα κατεχόμενα συνοδευόμενος από τους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα έχουν πιάσει δουλειά εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα