Ακάρ: “Θέλουμε επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα μέσα από διάλογο”

Ακάρ: “Θέλουμε επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα μέσα από διάλογο”
Ο Χολουσί Ακάρ. AP

Η Τουρκία επιθυμεί επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου, ωστόοσο θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Η Τουρκία επιθυμεί να λύσει τις διαφορές της με την Ελλάδα, στην ανατολική Μεσόγειο, μέσω του διαλόγου, ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στο Reuters, προσέθεσε, ωστόσο, ότι η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην περιοχή.

Με την Άγκυρα να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, με την αποστολή του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρει χαρακτηριστικά: “Παρ’ όλα αυτά, θέλουμε να πιστεύουμε πως η κοινή λογική θα επικρατήσει. Τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι, είμαστε με την πλευρά του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας και του διαλόγου . Θέλουμε να καταλήξουμε σε πολιτικές λύσεις με ειρηνικά μέσα ευθυγραμμιζόμενοι με τους διεθνείς νόμους”.

“Τα συμφέροντα, τους δεσμούς και τα συμφέροντά της” στα παράκτια ύδατα. «Θα πρέπει να είναι γνωστό πως οι θάλασσές μας είναι η γαλάζια πατρίδα μας. Κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη”, ανέφερε ο Ακάρ.

Πληροφορίες για ανάκληση αδειών στο τουρκικό ναυτικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό ναυτικό ανακαλεί τις άδειες όλου του προσωπικού του και ετοιμάζεται να “βγάλει” στη Μεσόγειο ακόμη περισσότερες μονάδες του.

Παράλληλα και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται ξανά σε 100% επιφυλακή από τη Δευτέρα και ήδη έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες του προσωπικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version