Ακάθεκτος ο Τραμπ, ήττα για την Κλίντον στη Δυτική Βιρτζίνια

Ακάθεκτος ο Τραμπ, ήττα για την Κλίντον στη Δυτική Βιρτζίνια

Ο Τραμπ συνεχίζει την πετυχημένη πορεία του ενώ η Κλίντον χάνει, στους προκριματικούς της Δυτικής Βιρτζίνια

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την εκλογή προέδρου Μπέρνι Σάντερς νίκησε την Χίλαρι Κλίντον σε προκριματικούς στη Δυτική Βιρτζίνια χθες, επιβραδύνοντας την πορεία της προς το χρίσμα του κόμματος.

Παρά την αναποδιά, η Κλίντον θεωρείται το φαβορί για να γίνει η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η ήττα της όμως χθες μπορεί να είναι ένδειξη δυσκολιών που θα έχει η Κλίντον με ψηφοφόρους της εργατικής τάξης και σε πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια και το Οχάιο, των οποίων η οικονομία βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στην παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Τον Μάρτιο, η Κλίντον είχε πει σε μια συγκέντρωση στο Οχάιο ότι η κυβέρνησή της θα έκλεινε τα ανθρακορυχεία και θα εξάλειφε τις δουλειές των ανθρακωρύχων. Την περασμένη εβδομάδα στην Δυτική Βιρτζίνια και το Οχάιο η Κλίντον ζήτησε συγγνώμη αρκετές φορές σε άνεργους ανθρακωρύχους και εργάτες της βιομηχανίας χάλυβα, λέγοντας ότι τα λόγια της παρεξηγήθηκαν, ενώ συζήτησε το σχέδιο της να βοηθήσει στην επανεκπαίδευση των ανθρακωρύχων για δουλειές καθαρής ενέργειας.

Ο Τραμπ κέρδισε την Δυτική Βιρτζίνια με άνεση χθες, και λοιδόρησε την πρώην υπουργό Εξωτερικών λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταφέρει να νικήσει τον Σάντερς.

Η Κλίντον έχει πει ότι θα αγνοήσει τις προσωπικές επιθέσεις του Τράμπ, καθώς και το νέο του προσωνύμιο για αυτήν - "Χίλαρι της διαφθοράς" - και θα εστιάσει την κριτική της στις θέσεις που θα παρουσιάσει.

Ο Τραμπ είπε χθες στο πρακτορείο Ασόσιεϊτεντ Πρες ότι έχει αρχίσει να ψάχνει για υποψήφιο αντιπρόεδρο και ότι είχε μειώσει τον αριθμό υποψηφίων σε πέντε άτομα που έχουν βουλευτική εμπειρία στην Ουάσιγκτον.

Αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν στην Ουάσιγκτον. Ο Ρεπουμπλικανός Ράιαν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν ήταν έτοιμος ακόμα να δηλώσει υποστήριξη στον Τραμπ. "Δεν μπορούμε απλώς να προσποιούμαστε ότι είμαστε ενωμένοι όταν ξέρουμε ότι δεν είμαστε", δήλωσε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή χθες.

Την ίδια μέρα ο Τραμπ είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Φοξ ότι θα ήθελε τον Ράιαν να παραμείνει ως πρόεδρος του συνεδρίου του κόμματος τον Ιούλιο, όπως έχει προγραμματιστεί. "Είναι πολύ καλός άνθρωπος, και θέλει ό,τι συμφέρει το κόμμα", τόνισε.

SHARE:

24Media Network