Ακιντζί: Οι ευθύνες για το ναυάγιο ανήκουν στην ελληνοκυπριακή πλευρά

Ακιντζί: Οι ευθύνες για το ναυάγιο ανήκουν στην ελληνοκυπριακή πλευρά

"Η ελληνοκυπριακή πλευρά έπαιρνε από το σχέδιο Ανάν όποια στοιχεία την συνέφεραν" υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο εδαφικό για το Κυπριακό, επέρριψε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, επιστρέφοντας από το Μον Πελερέν.

Ο Ακιντζί είπε, ότι αν υπάρχει επιθυμία για λύση η διαδικασία δεν τελειώνει, προσθέτοντας ότι αναμένει μια «λογική και θαρραλέα στάση» από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

ADVERTISING

Αναφερόμενος στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων, είπε ότι ήταν η δική του θαρραλέα στάση και πρωτοβουλία, που «ανάγκασε», κατά την έκφραση του, την ελληνοκυπριακή πλευρά να ζητήσει διάλειμμα για διαβουλεύσεις με την Ελλάδα και τα κόμματα.

Ο Ακιντζί εξέφρασε την ετοιμότητά του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων και είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έπαιρνε από το σχέδιο Ανάν όποια στοιχεία την συνέφεραν και, όταν η τουρκοκυπριακή πλευρά ρωτούσε για στοιχεία που ήταν προς το συμφέρον των Τουρκοκυπρίων, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν απαντούσε.

Υποστήριξε ακόμα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έκανε σημαντικά βήματα και εξέφρασε λύπη γιατί, όπως είπε, δεν έγινε το ίδιο από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Επίσης, είπε ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα, συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κυπριακό: Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν, επικοινωνία Τσίπρα- Αναστασιάδη

Χωρίς λύση για το Κυπριακό

24Media Network