Ακόμα πιο κοντά Πούτιν και Ερντογάν

Russian President Vladimir Putin, left, speaks to Turkey's President Recep Tayyip Erdogan during their meeting in the Kremlin in Moscow, Russia, Friday, March 10, 2017. The talks focused on Syria, where Russia and Turkey have launched a joint mediation effort and coordinated their military action against the Islamic State group. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, pool)
Russian President Vladimir Putin, left, speaks to Turkey's President Recep Tayyip Erdogan during their meeting in the Kremlin in Moscow, Russia, Friday, March 10, 2017. The talks focused on Syria, where Russia and Turkey have launched a joint mediation effort and coordinated their military action against the Islamic State group. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, pool) AP

Για "αποτελεσματικό διάλογο που βασίζεται στην εμπιστοσύνη", έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφερόμενος στη στρατιωτική συνεργασία της χώρας του με την Τουρκία, στον πόλεμο της Συρίας

Η Μόσχα είναι ευχαριστημένη για το γεγονός ότι οι ρωσοτουρκικές σχέσεις αποκαθίστανται με ταχείς ρυθμούς, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, αφού υπενθύμισε ότι από το 2014, όταν συνεδρίασε το Συμβούλιο Συνεργασίας σε επίπεδο κορυφής, μέχρι σήμερα έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του οποίου συνέβησαν πολλά γεγονότα, επεσήμανε ότι «το τελευταίο διάστημα καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις να περάσουν σ’ ένα επίπεδο αντάξιο των χωρών μας».

Αναφερόμενος στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν με πρωτοβουλία των πρωθυπουργών των δύο χωρών «ώστε να αποκατασταθεί πλήρως σε όλους τους τομείς η συνεργασία αυτή», ενώ τόνισε ότι συνεχίζεται η συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων και η υλοποίηση μεγάλων έργων.

ADVERTISING

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και συγκεκριμένα των δύο υπουργείων Αμύνης στην Συρία, λέγοντας ότι υπάρχει ένας «αποτελεσματικός διάλογος που βασίζεται στην εμπιστοσύνη»

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι «οι δύο ηγέτες στην κατ' ιδίαν συνάντηση τους, θα δώσουν τεράστια σημασία στα ζητήματα που σχετίζονται με την Συρία, με την ασφάλεια και με την πορεία των ερευνών που σχετίζονται με την δολοφονία του ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα»

Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης, ότι στο πλαίσιο του συριακού ζητήματος θα συζητηθεί το ζήτημα «της πολιτικής διευθέτησης και της στρατιωτικής συνεργασίας». Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ζήτημα αυτό, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε χαρακτηριστικά ότι «τούρκοι στρατιωτικοί βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας και πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις και οι ρώσοι στρατιωτικοί συνεχίζουν το έργο τους που αφορά στην υποστήριξη των συριακών ενόπλων δυνάμεων και αυτό απαιτεί μια πολύ στενή συνεργασία και συντονισμό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν, Ερντογάν
SHARE:

24Media Network