Άλεκ Μπάλντουιν: Εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορία για ανθρωποκτονία για τον πυροβολισμό στο «Rust»

Διαβάζεται σε 2'
Άλεκ Μπάλντουιν
Άλεκ Μπάλντουιν AP

Δικαστήριο στο Νέο Μεξικό απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον Άλεκ Μπάλντουιν για τον θανάσιμο τραυματισμό της Αλίνα Χάτσινς στο πλατό του Rust.

Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας βρίσκεται ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν σχετικά με το περιστατικό με τους θανατηφόρους πυροβολισμούς στο κινηματογραφικό πλατό του Rust, τον Οκτώβριο του 2021.

Οι προηγούμενες κατηγορίες εναντίον του βραβευμένου με Emmy ηθοποιού αποσύρθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της ποινικής δίκης.

Ωστόσο, οι τοπικοί εισαγγελείς έχουν έκτοτε πραγματοποιήσει περαιτέρω εξετάσεις στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς. Οι δικηγόροι του κ. Μπάλντουιν δήλωσαν στο BBC: «Ανυπομονούμε για την ημέρα του δικαστηρίου».

Υπενθυμίζεται πως ο 65χρονος ηθοποιός, πυροβόλησε με ένα 45άρι Colt πριν από τα γυρίσματα μιας σκηνής για το «Rust», που γυρίστηκε κοντά στη Σάντα Φε, τον Οκτώβριο του 2021.

Το κινηματογραφικό σετ της ταινίας Rust
Το κινηματογραφικό σετ της ταινίας Rust AP

Τότε ο όπλο εκπυρσοκρότησε, χτυπώντας θανάσιμα την 42χρονη Αλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σούζα.

Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη και απλώς τράβηξε πίσω τη σφύρα του πιστολιού.

Ωστόσο, οι ειδικοί εισαγγελείς στο Νέο Μεξικό δήλωσαν ότι η ανάλυση του όπλου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσε να μην έχει πυροδοτηθεί με τράβηγμα της σκανδάλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα