Αλγερία: Οκτώ άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία σε φυλακή

Αλγερία: Οκτώ άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία σε φυλακή
Φυλακή Eurokinissi

Τραγωδία σε φυλακή της Αλγερίας. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ καθάριζαν τον σηπτικό βόθρο του κτιρίου. Αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή.

Οκτώ άνδρες, επτά εκ των οποίων ήταν σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ένας κρατούμενος, πέθαναν από ασφυξία σε έναν σηπτικό βόθρο στη φυλακή του Ουέντ Γιρ, κοντά στην Μπετζάια, μια μεγάλη πόλη της Καβυλίας, στη βορειοανατολική Αλγερία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπελκάσεμ Ζεγμάτι.

Ο κρατούμενος κατέβηκε για να καθαρίσει τον βόθρο, που βρίσκεται μέσα στον περίβολο της φυλακής, αλλά έχασε τις αισθήσεις του και πνίγηκε, αφού εισέπνευσε υδρόθειο, ένα τοξικό αέριο. Οι επτά φύλακες κατέβηκαν με τη σειρά τους για να τον βοηθήσουν, αλλά έπαθαν και αυτοί ασφυξία, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων APS.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα πτώματα και των οκτώ μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του τοπικού νοσοκομείου της Μπετζάια προκειμένου να διενεργηθεί νεκροτομή.

Ο υπουργός, που πήγε στον τόπο της τραγωδίας μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Κάμελ Μπελτζούντ, είπε ότι θα διενεργηθεί έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Μπετζάια, Νουρεντίν Φέντι, εξήγησε ότι οι διασώστες καθάρισαν τον βόθρο πριν ανασύρουν τα πτώματα. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, τρεις από αυτούς έπαθαν σοκ και ο ένας χρειάστηκε να νοσηλευτεί. «Ευχαριστώ τον Θεό, βγήκα ζωντανός», είπε στο APS ο ένας από αυτούς, ο οποίος έπεσε από τη μεταλλική σκάλα που οδηγούσε στη δεξαμενή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα