Αλβανία: Κύμα διαμαρτυρίας για τη “δικτατορική” κυβέρνηση Ράμα

Αλβανία: Κύμα διαμαρτυρίας για τη “δικτατορική” κυβέρνηση Ράμα
Πλάνο από τη διαδήλωση της Δευτέρας AP

Νέο κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση του Εντι Ράμα πυροδότησε η κατεδάφιση του ιστορικού κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου της χώρας.

H κατεδάφιση του ιστορικού κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας στα Τίρανα, παρά τις πολλές αντιδράσεις, προκάλεσε νέο κύμα διαδηλώσεων στη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι στην Αλβανία, όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου, έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα για τη μη διασπορά του κορονοϊού, χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν τη Δευτέρα στους δρόμους των Τιράνων για να διαμαρτυρηθούν.

Στα συνθήματά του το συγκεντρωμένο πλήθος έκανε λόγο για “δικτατορικές μεθοδεύσεις” από την πλευρά της κυβέρνησης του σοσιαλιστή Εντι Ράμα ο οποίος με τη σειρά του απάντησε (με ανάρτηση στο facebook) ότι “έχει να κάνει με ανθρώπους που δεν θέλουν κανένα έργο και καμία ανάπτυξη στην Αλβανία”.

Το ιστορικό κτίριο που κατεδαφίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου εν μέσω αποδοκιμασιών, είχε χτιστεί το 1939 και λειτουργούσε ως θέατρο από το 1945.

Οι διαδηλώσεις για το θέατρο βέβαια αποτελούν μόνο ένα μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Ράμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα