Αλβανικά ΜΜΕ: Παραιτήθηκε ο ηττημένος αντίπαλος του Φρέντι Μπελέρη

Διαβάζεται σε 2'
Φρέντι Μπελέρη
Φρέντι Μπελέρη EUROKINISSI ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

ΜΜΕ στην Αλβανία κάνουν λόγο για παραίτηση του Γκέργκι Γκόρο. Η κυβέρνηση Ράμα θα προχωρήσει στο διορισμό άλλου δημάρχου.

Αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο, τις τελευταίες ώρες, για παραίτηση του δημάρχου Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο, ο οποίος ήταν ο ηττημένος αντίπαλος του Φρέντι Μπελέρη στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Η παραίτηση του Γκόρο έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο οποίος τον είχε αποκαλέσει “ηττημένο”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Ράμα θα προχωρήσει στο διορισμό άλλου δημάρχου, που δεν θα είναι, όμως, ο κ. Μπελέρης.

Σημειώνεται ότι ο Έντι Ράμα είχε μιλήσει μεν για “ηττημένο” δήμαρχο, αλλά είχε τονίσει ότι ο Μπελέρης δεν μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος, εάν δεν απαλλαγεί αμετάκλητα από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

«Υπήρξε ένα θετικό βήμα εκ μέρους του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος αποδέχθηκε επί της αρχής ότι έχουμε ένα νέο δήμαρχο και θα πρέπει οπωσδήποτε να αποχωρήσει από την άσκηση των καθηκόντων ο πρώην δήμαρχος Γκόρο. Στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε κατά πόσο οι επόμενες ενέργειες είναι συμβατές με εκείνα τα οποία έχουμε θέσει ως όρο» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σε ανάρτησή του ο Ράμα, είχε αναγνωρίσει τον Μπελέρη ως εκλεγμένο δήμαρχο.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε πως για πρώτη φορά ο Έντι Ράμα απεδέχθη το αποτέλεσμα των εκλογών και απεκάλεσε ρητά τον Φρέντι Μπελέρη ως εκλεγμένο δήμαρχο. Προσέθεσε πως ο Αλβανός πρωθυπουργός απεδέχθη ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν να ασκεί καθήκοντα ο πρώην δήμαρχος και υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να αντικαταστηθεί αμέσως ο ασκών τη δημαρχία, κ. Γκόρο».

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη συνεχίζεται στις 29 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα