Αmazon: Φιάσκο η εντολή της για απόσυρση του Tik-Tok

Αmazon: Φιάσκο η εντολή της για απόσυρση του Tik-Tok
Tik Tok unsplash

Η διεύθυνση της Amazon τόνισε ότι το ενημερωτικό e-mail που μιλούσε για αναγκαιότητας της απόσυρσης του Tik Tok από τα κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων της στάλθηκε κατά λάθος.

Δεν πέρασαν παρά μονάχα μερικές ώρες από τη γνωστοποίηση της είδησης ότι η Amazon ζήτησε από τις υπαλλήλους της να αποσύρουν την εφαρμογή Tik-Tok από όσα κινητά είχαν πρόσβαση στα e-mail της εταιρίας και ο αμερικανικός κολοσσός έκανε στροφή 180 μοιρών.

Με νέα ενημέρωση η Amazon κοινοποίησε στο υπαλληλικό της προσωπικό ότι το προηγούμενο ενημερωτικό e-mail για το Tik-Tok στάλθηκε κατά λάθος (!) και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία εντολή για απόσυρση της εφαρμογής από οποιαδήποτε συσκευή.

Για την πρώτη ενέργειά της, που οδήγησε εν συνεχεία στο φιάσκο της διάψευσης, η Amazon είχε επικαλεστεί λόγους ασφαλείας και διαμοιρασμού προσωπικών δεδομένων κάτι που η Tik Tok δήλωσε πως δεν κατάφερε να κατανοήσει.

Προφανώς όλο αυτό το θέατρου του παραλόγου δεν ήταν τίποτα άλλο από μία μικρή συνέχεια του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας (η εφαρμογή είναι κινεζική) και της δήλωσης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο ότι υπάρχει σκέψη να “αποκλειστούν” οι κινεζικές εφαρμογές social media.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα