Αμαζόνιος: Μάχη με τις φωτιές – Απειλούνται σπίτια

Αμαζόνιος: Μάχη με τις φωτιές – Απειλούνται σπίτια
Εικόνα από τις φωτιές στον Αμαζόνιο AP

Από τις φωτιές στον Αμαζόνιο πυκνός καπνός έχει καλύψει τον ουρανό, ενώ η μυρωδιά του καμένου είναι έντονη στην πρωτεύουσα της πολιτείας Ροντόνια. Σε απόγνωση οι κάτοικοι.

Κάτοικοι και πυροσβέστες στη βορειοδυτική Βραζιλία δίνουν μάχη με τις φωτιές που μαίνονται στον Αμαζόνιο, καταστρέφοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις και απειλώντας σπίτια.

Από τις φωτιές, πυκνός καπνός έχει καλύψει τον ουρανό, ενώ η μυρωδιά του καμένου είναι έντονη στην πρωτεύουσα της πολιτείας Ροντόνια, σε απόσταση 38 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

«Κάθε χρόνο υποφέρω από αυτό. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος το κάνει. Έρχονται και καίνε τα πάντα και τη γλυτώνουν», είπε ο οικοδόμος Ροζαλίνο ντε Ολιβέιρα, καθώς παρακολουθούσε έναν πυροσβέστη να προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τις φλόγες, που προσέγγισαν επικίνδυνα το σπίτι του. 

«Είμαστε φτωχοί. Μόλις που μπορώ να ταΐσω την οικογένειά μου με τον μισθό μου. Η φωτιά κατέστρεψε τα πάντα σε δευτερόλεπτα», περιέγραψε, καλύπτοντας το πρόσωπό του για να προφυλαχθεί από τον αποπνικτικό καπνό. Η αδελφή του Μιρατσέλι, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, είπε πως φοβάται ότι θα χάσει και τα λίγα υπάρχοντά της. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου αρνήθηκε ότι έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, αποκαλώντας τις πληροφορίες «ψέματα» και κατηγορώντας τα ΜΜΕ ότι τα διαδίδουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα