“Αν ήμουν μαύρος θα ήμουν νεκρός”: Νέες καταγγελίες για τον δολοφόνο του Φλόιντ

“Αν ήμουν μαύρος θα ήμουν νεκρός”: Νέες καταγγελίες για τον δολοφόνο του Φλόιντ
Ο Ντέρεκ Σόβιν YOUTUBE

Οι αμερικανικές αρχές έχουν συλλέξει 18 καταγγελίες περιστατικών βίας με πρωταγωνιστή τον πρώην αστυνόμο Ντέρεκ Σόβιν, που ευθύνεται για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Πληθαίνουν σταδιακά οι καταγγελίες σε βάρος του Ντέρεκ Σόβιν, του πρώην αστυνόμου που εύθυνεται για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. Συνολικά οι αρχές έχουν συλλέξει 18 καταγγελίες περιστατικών βίας. Μια από αυτές ήταν και του Κρίστοφερ Μπεργκ, το 2013.

Όπως περιγράφει στον τηλεοπτικό σταθμό του CNN, ήταν μόλις 17 χρόνων, όταν ο Ντέρεκ Σόβιν σήκωσε όπλο εναντίον του. Όπως διηγείται, αυτός και οι φίλοι του έπαιζαν με Nerf (σ.σ. ψεύτικα όπλα – παιχνίδια) καθώς επέστρεφαν με το αυτοκίνητο από το σχολείο. Ένας από αυτούς “πυροβόλησε” από το παράθυρο.

Φτάνοντας σπίτι ο Κρίστοφερ συνάντησε αστυνομικούς με προτεταμένα τα όπλα, ανάμεσα τους κι ο Ντέρεκ Σόβιν.

Μου έλεγαν να επιστρέψω στο αυτοκίνητο, να σηκώσω τα χέρια ψηλά. Φυσικά υπάκουσα. Έριξα την τσάντα μου στο έδαφος και σήκωσα τα χέρια ψηλά και σιγά σιγά κατευθύνθηκα προς το αυτοκίνητο προσπαθώντας να μην φανεί ότι κάνω απότομες κινήσεις. Τότε, πλησίασαν το αυτοκίνητο. Ακόμα είχαν τα όπλα τους τραβηγμένα και ρώτησαν ποιος έριξε με το Nerf. Εκείνη την στιγμή οι ίδιοι ομολόγησαν ότι γνώριζαν πως το όπλο ήταν παιχνίδι, ότι ήταν ψεύτικο και όχι κάτι σοβαρό. Και όμως έβγαλαν όπλα“, αναφέρει ο Κρίστοφερ.

Οι αρχές κατηγόρησαν τα παιδιά πως προσπάθησαν να “ξεφύγουν”. “Αν δεν ήμασταν λευκοί, θα έκαναν χειρότερα. Όταν βγήκα από το αυτοκίνητο και αφού υποτίθεται είχα προσπαθήσει να τους ξεφύγω ότι έκανα θα το έβλεπαν ως απειλή. Και το αφήγημά τους θα ήταν διαφορετικό και όλοι θα πίστευαν πως ό,τι έκαναν ήταν δικαιολογημένο”, αναφέρει.

Όπως εξηγεί, όταν έμαθε ποιος ήταν ο δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ, τρομοκρατήθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα