Αναγνωρίστηκε ο Καμικάζι που είχε ανατιναχθεί στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί

Αναγνωρίστηκε ο Καμικάζι που είχε ανατιναχθεί στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν πως αναγνωρίστηκε η ταυτότητα του καμικάζι που είχε ανατιναχθεί την 18η Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της επιδρομής τους στη γιάφκα στο Σεν Ντενί

Ο καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε την 18η Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της εφόδου της αστυνομίας σε ένα διαμέρισμα του Σεν Ντενί, βόρεια του Παρισιού, μερικές ημέρες μετά τις πολυαίμακτες επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, αναγνωρίστηκε ως ο 25χρονος Βελγομαροκινός Σάκιμπ Άκρου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας που έχει τεθεί επικεφαλής των ερευνών για τις επιθέσεις.

Είχε γεννηθεί την 27η Αυγούστου 1990 στο Βέλγιο και η ταυτότητά του επαληθεύτηκε χάρη στη σύγκριση γενετικού του υλικού με υλικό που είχε ληφθεί από τη μητέρα του, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν σε ανακοίνωσή του.

Αναγνωρίστηκε ο Καμικάζι που είχε ανατιναχθεί στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί

Οι ερευνητές θεωρούν ότι ο καμικάζι είχε συμμετάσχει στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου σε καφέ και εστιατόρια του Παρισιού μαζί με τον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στην έφοδο στο Σεν Ντενί.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι οκτώ από τους δέκα δράστες των επιθέσεων, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους και είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 350 και πλέον. Πρόκειται για τον Αμπαούντ, τους Μπραχίμ Αμπντεσλάμ και Σάκιμπ Άκρου, που πήραν μέρος στις επιθέσεις εναντίον εστιατορίων και μπαρ, τους Όμαρ Μοστεφάι, Σάμι Αμιμούρ και Φουάντ Μοχάμεντ-Άγκαντ, που είχαν πάρει μέρος στην επίθεση στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, και τον Μπιλάλ Χάντφι, που ανατινάχθηκε στο Σταντ ντε Φρανς. Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, που φέρεται να μετέφερε με αυτοκίνητο την ομάδα των καμικάζι στο Σταντ ντε Φρανς, καταζητείται.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, οι άλλοι δύο καμικάζι του Σταντ ντε Φρανς είχαν εισέλθει στην Ευρώπη την 4η Οκτωβρίου μέσω Λέρου, όπου αναμίχθηκαν με αιτούντες άσυλο, και είχαν πλαστά διαβατήρια με τα ονόματα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ και Μοχάμαντ αλ Μαχμούντ. Η αληθινή τους ταυτότητα παραμένει άγνωστη.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
SHARE:

24Media Network