Νέα σύλληψη για τις υποκλοπές

Νέα σύλληψη για τις υποκλοπές

Ένας ακόμα άνδρας συνελήφθη στη Βρετανία για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών. Παράλληλα και ένας αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα 35 ετών στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στην εφημερίδα ταμπλόιντ News of the World του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ, γεγονός που ανεβάζει σε 14 τους συλληφθέντες για την υπόθεση, ενώ ένας αστυνομικός που φέρεται ότι διέρρεε στον Τύπο πληροφορίες για τις έρευνες τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ένας άνδρας 35 ετών εκκλήθη σήμερα σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου και συνελήφθη.

Λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εμφάνισή του ενώπιον δικαστηρίου τον Οκτώβριο. Θεωρείται ύποπτος για "συνομωσία για την υποκλοπή τηλεφωνικών μηνυμάτων", όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Press Association πρόκειται για τον Νταν Έβανς, πρώην δημοσιογράφο της News of the World, τον οποίο κατηγορεί η πεθερά της βρετανίδας ηθοποιού Σιένα Μίλερ ότι υπέκλεπτε τα τηλεφωνικά της μηνύματα.

Εξάλλου ένας 51χρονος πράκτορας της Σκότλαντ Γιάρντ, που συμμετείχε στην έρευνα για το σκάνδαλο, συνελήφθη σήμερα στον τόπο εργασίας του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σύφμωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Εχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την προγραμματισμένη εμφάνισή του ενώπιον δικαστηρίου στις 29 Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο πράκτορας αυτός φέρεται ότι προσέφερε πληροφορίες στην εφημερίδα The Guardian σχετικά με τις έρευνες για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

SHARE:

24Media Network