Ανάκτηση χωριών από την Ουκρανία – Ανελέητες συγκρούσεις σε πολλές πόλεις

Ανάκτηση χωριών από την Ουκρανία – Ανελέητες συγκρούσεις σε πολλές πόλεις
Εικόνα από το Κίεβο κατά την εισβολή της Ρωσίας 2021 Vadim Ghirda/AP

Χωρίς τελειωμό ο εφιάλτης στην Ουκρανία, με ασταμάτητους βομβαρδισμούς και οδομαχίες σε πολλές πόλεις. Για δημιουργία Βόρειας και Νότιας Κορέας στην χώρα, κάνουν λόγο οι Ουκρανοί.

Στο δεύτερο μήνα έχει μπει πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τους βομβαρδισμούς και τις οδομαχίες να συνεχίζονται ακατάπαυστα και το τέλος των εχθροπραξιών να μην φαίνεται στο ορίζοντα.

Την Κυριακή (27/03) αξιωματούχος της περιφέρειας του Χάρκοβο δήλωσε ότι αρκετά χωριά έχουν περάσει εκ νέου στα χέρια των Ουκρανών ενώ αντεπίθεση στο νότο οδήγησε στην απελευθέρωση περιοχών από τις ρωσικές δυνάμεις, βορειοδυτικά της Μαριούπολης, σύμφωνα με τις στρατιωτικές αρχές της Ζαπορίζια.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στην Μαριούπολη είναι εφιαλτική. Η πόλη έχει μείνει χωρίς τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ενώ υπάρχουν περιορισμένες ποσότητες τροφίμων. Και όλα αυτά εν μέσω συνεχών πυραυλικών χτυπημάτων και βομβαρδισμών. 100.000 άμαχοι που δεν έχουν καταφέρει να φύγουν από την πόλη πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος, καθώς οι μάχες μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων εντείνονται για τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας λιμανιού. Ο δήμαρχος της πόλης κάνει λόγο για ανθρωπιστική καταστροφή, ενώ η πόλη μοιάζει με ένα τεράστιο νεκροταφείο υποδομών και ανθρώπων, με αυτοσχέδιους τάφους παντού.

Δύσκολες οι συνθήκες και στο Λβιβ, όπου το Σάββατο (26/03) η Ρωσία έπληξε στρατιωτικούς στόχους με πυραύλους Κρουζ υψηλής ευκρίνειας. Συχνά πυκνά ακούγονται σειρήνες για νέους βομβαρδισμούς και στα περίχωρα του Κιέβου.

“Απόπειρα δημιουργίας Βόρειας και Νότιας Κορέας στην Ουκρανία”

Η Ρωσία επιχειρεί να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο για να δημιουργήσει μια περιοχή που θα ελέγχει η Μόσχα έχοντας αποτύχει να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

“Στην πραγματικότητα είναι μια απόπειρα να δημιουργηθεί μια Βόρεια και μια Νότια Κορέα στην Ουκρανία”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κιρίλο Μπουντάνοφ και πρόσθεσε ότι η Ουκρανία σύντομα θα ξεκινήσει ανταρτοπόλεμο στο κατεχόμενο από τη Ρωσία έδαφος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα