Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχείς βομβαρδισμοί στη Λβιβ – Τουλάχιστον πέντε τραυματίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχείς βομβαρδισμοί στη Λβιβ – Τουλάχιστον πέντε τραυματίες
AP

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν απο βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν στην πόλη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία. Εγκλωβισμένοι τραυματίες στο Τσερνίχιβ.

Δύο πύραυλοι έπληξαν τα περίχωρα της πόλης Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, έγινε γνωστό από τον περιφερειακό κυβερνήτη Μαξίμ Κοζίτσκι, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο λόγω της πρώτης επίθεσης, όπως όλα δείχνουν, εντός των ορίων της πόλης.

Το Λβιβ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Πολωνία, είχε μέχρι στιγμής σχετικά γλυτώσει από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες που έχουν ισοπεδώσει ουκρανικές πόλεις σε κοντινότερη απόσταση με τη Ρωσία, από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου.

Όμως, οι τοπικές αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σήμερα, αφότου δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το απόγευμα.

“Σημειώθηκαν δύο βομβαρδισμοί εντός των ορίων της πόλης Λβιβ”, είπε ο περιφερειακός κυβερνήτης λίγο μετά σε μια διαδικτυακή ανάρτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, επικαλούμενος έναν πρώτο απολογισμό.

“Μείνετε στα καταφύγια! Μην βγαίνετε στους δρόμους!”, συμπλήρωσε.

Σε μια διαδικτυακή ανάρτηση, ο δήμαρχος του Λβιβ, Αντρίγι Σαντόβιγι ανέφερε πως μία ακόμη επιδρομή σημειώθηκε και ένας ακόμη πύραυλος έπληξε την πόλη σήμερα, λίγο αφότου δύο πύραυλοι πλήξουν τα περίχωρά της.

Ένας ακόμη πύραυλος έπληξε το Λβιβ”, έκανε γνωστό σε μια διαδικτυακή ανάρτηση, όμως δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με το ακριβές σημείο της επίθεσης. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν επλήγησαν πολυκατοικίες από τις επιδρομές, από τις οποίες τυλίχθηκε στις φλόγες μια βιομηχανική εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων.

Το πρακτορείο Anadolu έδωσε επίσης στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ακούγονται να ηχούν οι σειρήνες κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας στην πόλη Λβιβ, με αποτέλεσμα η συναυλία να διακοπεί και οι παρευρισκόμενοι να εγκαταλείψουν το σημείο.

Στα χέρια των Ουκρανών η πόλη Τροστίανετς, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης Τροστίανετς, στο βορειοανατολική Ουκρανία, όπου οι μάχες με τους Ρώσους στρατιώτες μαίνονται, είπε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

“Η πόλη Τροστίανετς, στην περιοχή του Σούμι, απελευθερώθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα κατοχής”, έγραψε το υπουργείο στο Telegram, επικαλούμενο την 93η ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η ανάκτηση αυτής της πόλης, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Σούμι και μετρούσε περίπου 20.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή, φαίνεται να αποτελεί μια σημαντική πρόοδο του ουκρανικού στρατού, ο οποίος εξαπέλυσε αντεπιθέσεις σε ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με το Κίεβο, το Τροστίανετς είχε καταληφθεί από τη ρωσική μεραρχία τεθωρακισμένων Kantemirovskaïa.

“Ο ρωσικός στρατός έφυγε από το Τροστίανετς εγκαταλείποντας όπλα, εξοπλισμούς και πυρομαχικά”, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου Άμυνας, το οποίο δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται Ουκρανοί στρατιωτικοί και άμαχοι, μεταξύ κτιρίων που έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές.

Δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτούν αυτοί οι ισχυρισμοί από ανεξάρτητη πηγή.

Τσερνιχίβ: 44 σοβαρά τραυματίες εγκλωβισμένοι, ανάμεσά τους και 3 παιδιά

Ο δήμαρχος της πόλης Τσερνιχίβ στη βόρεια Ουκρανία είπε σήμερα ότι 44 βαριά τραυματισμένοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, δεν μπορούν να μεταφερθούν σε ασφαλέστερες περιοχές για θεραπεία, καθώς η πόλη έχει αποκοπεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στο σύνορο με τη Λευκορωσία, είναι ουσιαστικά περικυκλωμένη, δήλωσαν χθες τοπικές αρχές και προειδοποίησαν ότι έχει καταστεί αδύνατο να απομακρυνθούν οι άμαχοι ή να φθάσει στην πόλη ανθρωπιστική βοήθεια καθώς μια γέφυρα, η οποία συνδέει την πόλη με την πρωτεύουσα της Ουκρανίας προς τον νότο έχει καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Μιλώντας στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ο δήμαρχος του Τσερνιχίβ, Βλαντισλάβ Ατροσένκο, είπε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για 44 τραυματίες που έχουν ανάγκη από επείγουσα θεραπεία.

“Δεν μπορούν να επιβιώσουν εδώ εξαιτίας της βαρύτητας των τραυμάτων τους, χρειάζεται επειγόντως να μεταφερθούν”, είπε.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι στην πόλη παραμένουν έως και 130.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα, θέρμανση ή προμήθειες πόσιμου νερού και ότι η πόλη βρίσκεται υπό σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από τον πόλεμο ο πληθυσμός της πόλης ήταν περίπου 290.000 κάτοικοι.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα