Αναστασιάδης: Τεράστια οικονομική μεταρρύθμιση η λύση του Kυπριακού

Γεύμα της Ένωσης Κυπρίων Πλοιοκτητών στο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, στην Αθήνα.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Γεύμα της Ένωσης Κυπρίων Πλοιοκτητών στο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, στην Αθήνα. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας μια λύση θα μετατρέψει την Κύπρο σε μια χώρα μοντέλο σταθερότητας, ενισχύοντας το ρόλο της ως παροχέα ασφάλειας σε μια από τις πλέον ταραχώδεις περιοχές του κόσμου

Η λύση του κυπριακού προβλήματος θα είναι ομολογούμενως και το μεγαλύτερο βήμα ή η πιο σημαντική μεταρρύθμιση, για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στο 12ο Συνέδριο του περιοδικού Economist στην Κύπρο.

Αναφερόμενος στην εντατική φάση των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, μεταξύ 7-11 Νοεμβρίου, είπε ότι θα δοθεί έμφαση στο εδαφικό χωρίς να παραλείπεται η διασταυρούμενη συζήτηση και επί άλλων εκρεμμούντων προβλημάτων.

Εξέφρασε την ελπίδα να προσέλθουν όλοι στην Ελβετία με την ίδια αποφασιστικότητα και καλή θέληση, ώστε «να αδράξουμε την ευκαιρία και μέσα από τη βοήθεια και των Ηνωμένων Εθνών να επιτύχουμε, έτσι ώστε όχι μόνο να εξαλείψουμε ή να σμικρύνουμε υπάρχουσες διαφορές, αλλά να επιτύχουμε και τέτοια πρόοδο στο εδαφικό, που να μας επιτρέψει να οδηγηθούμε σε μια τελικά βάση λύσης του κυπριακού προβλήματος, γιατί όχι ακόμα και εντός του 2016, αν υπάρξει τέτοια πρόοδος που να μας επιτρέψει επιτέλους να δούμε την προοπτική της πατρίδας μας, το μέλλον της πατρίδας μας, το μέλλον των κατοίκων της και ιδιαίτερα την διασφάλισης συνθηκών ευημερίας για όλους ανεξαίρετα».

Ανέφερε, επίσης, ότι μια λύση θα μετατρέψει την Κύπρο σε μια χώρα μοντέλο σταθερότητας, ενισχύοντας το ρόλο της ως παροχέα ασφάλειας σε μια από τις πλέον ταραχώδεις περιοχές του κόσμου, ενισχύοντας παράλληλα τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, αλλά και τη συνολική αρχιτεκτονική σταθερότητας της ΕΕ.

Στο Κυπριακό, είπε, επιθυμούμε μια λύση που δεν θα αφήνει νικητές ή ηττημένους και θα λαμβάνει υπόψη τις ευαισθησίες και ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων, θα επιτρέψει στη χώρα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της, απομακρύνοντας όλα τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν την πλήρη αξιοποίηση της μοναδικής γεωγραφικής της θέσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό, Κύπρος
SHARE:

24Media Network