Ανατριχιαστικές προτάσεις του Vox για τους μετανάστες και την εκπαίδευση

Ανατριχιαστικές προτάσεις του Vox για τους μετανάστες και την εκπαίδευση
Ο ηγέτης του Vox Σαντιάγο Αμπασκάλ AP

Στις προτάσεις του για το μέλλον της Ανδαλουσίας, το ακροδεξιό vox στοχοποιεί τους μετανάστες χωρίς χαρτιά και ζητά μαζικές απελάσεις.

Hμέρα με την ημέρα το vox, το ακροδεξιό μόρφωμα που κέρδισε θέση στο τοπικό κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας στις πρόσφατες εκλογές της περιφέρειας, δείχνει το πραγματικό πρόσωπό του.

Στις 19 προτάσεις του για το μέλλον της Ανδαλουσίας που έδωσε στη δημοσιότητα, το vox “στοχοποιεί” τους μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά και καλεί την κυβέρνηση της περιφέρειας να μην τους παράσχει ούτε καν ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο σχηματισμός ισχυρίζεται ότι πολλές φορές η διοίκηση της Περιφέρειας καλύπτει την παράνομη μετανάστευση και προτείνει στενή συνεργασία με τις αρχές έτσι ώστε να επιτυγχάνεται άμεσα η απέλαση όσων δεν διαθέτουν έγγραφα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το vox είχε μερικά από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά του σε αγροτικούς δήμους που έχουν στις τάξεις τους πολλούς ξένους που συνήθως απασχολούνται ως φθηνό εργατικό δυναμικό σε πάσης φύσεως αγροτικές εργασίες.

Το vox υπολογίζει ότι αυτήν την ώρα υπάρχουν στην Ανδαλουσία 52000 παράνομοι μετανάστες που πρέπει, κατά τη γνώμη του, να απελαθούν μετά από κινήσεις της τοπικής κυβέρνησης.

Για την εκπαίδευση, τέλος, ο σχηματισμός προτείνει ότι οι γονείς θα πρέπει να παρέχουν ειδική άδεια στα παιδιά τους για να παίρνουν μέρος σε “διαλέξεις, εργαστήρια ή σε δραστηριότητες που είναι αντίθετες με το ήθος τους”. Κοινώς, για να πάρει ένα παιδί μέρος σε μάθημα σεξουαλικής αγωγής για παράδειγμα, θα χρειάζεται την άδεια του γονέα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα