Ανείπωτη φρίκη: Ιταλός κρατούσε γυναίκα αιχμάλωτη και τη βίαζε επί 10 χρόνια

taken from Ansa without permission
Italian Fritzl
Aloisio Francesco Rosario Giordano
taken from Ansa without permission Italian Fritzl Aloisio Francesco Rosario Giordano ANSA

Η γυναίκα απέκτησε από τον βασανιστή της δύο παιδιά - Πώς την εντόπισαν οι αρχές στο υπόγειο μπουντρούμι που ήταν αιχμάλωτη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό

Μία φρικιαστική ιστορία που ήρθε στο φως συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την Ιταλία. Πρωταγωνιστής της ένας 52χρονος εν ονόματι Francesco Rosario Giordano συνελήφθη καθώς την τελευταία δεκαετία κρατούσε αιχμάλωτη μα γυναίκα και τη χρησιμοποιούσε ως σκλάβα του σεξ. Η άτυχη γυναίκα ρουμανικής καταγωγής έφερε στον κόσμο δύο παιδιά από τον κατά συρροή βιαστή.

Οι έρευνες της αστυνομίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το θύμα "απήχθη" όταν πήγε πριν δέκα χρόνια -σε ηλικία μόλις 19 ετών- στο σπίτι του δράστη για να φροντίσει τη σύζυγό του που ήταν ετοιμοθάνατη. Ο Giordano τότε την ακινητοποίησε και τη φυλάκισε μέσα στο υπόγειο του σπιτιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 52χρονος είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια κάθειρξη το 1999 ξανά για βιασμό, απαγωγή και βασανισμό. 

Ανείπωτη φρίκη: Ιταλός κρατούσε γυναίκα αιχμάλωτη και τη βίαζε επί 10 χρόνια

O Giordano έχει ήδη παρομοιαστεί από τα μέσα ενημέρωσης με τον Αυστριακό Γιόζεφ Φριτζλ, ο οποίος κρατούσε αιχμάλωτη και βίαζε την ίδια του την κόρη, αποκτώντας επτά παιδιά μαζί της.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του "ερωτικού μπουντρουμιού", όπου έμενε αιχμάλωτη η γυναίκα, σοκάρουν:  κουβάδες χρησιμοποιούνταν για τουαλέτες, σάπια έπιπλα και σωροί από σκουπίδια καθιστούσαν αφόρητες τις συνθήκες διαβίωσης της γυναίκας και των παιδιών που απέκτησε με τον βιαστή της, ενός 9χρονου αγοριού και ενός 3χρονου κοριτσιού. Δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, ενώ ο χώρος ήταν γεμάτος ποντίκια και έντομα. Η γυναίκα και τα παιδιά αναγκάζονταν να κοιμούνται πάνω σε ένα χαρτόκουτο.

Το θύμα υπέστη από τον Giordano εκτός των βιασμών και ξυλοδαρμό: Ο 52χρονος πολλές φορές χτυπούσε τη νεαρή γυναίκα μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ όταν εντοπίστηκε η 29χρονη, έφερε στο σώμα της μώλωπες και τραύματα που είχαν προκληθεί από σύρμα ψαρέματος.

Ανείπωτη φρίκη: Ιταλός κρατούσε γυναίκα αιχμάλωτη και τη βίαζε επί 10 χρόνια
© ANSA
Ανείπωτη φρίκη: Ιταλός κρατούσε γυναίκα αιχμάλωτη και τη βίαζε επί 10 χρόνια
© ANSA

Η σύλληψη του Ιταλού 'Φριτζλ'

Οι αρχές εντόπισαν τον Giordano κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας λόγω της κακής κατάστασης του αυτοκινήτου του. Στον αστυνομικό που σταμάτησε τον 52χρονο έκανε εντύπωση η εμφάνιση του 9χρονου αγοριού που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, το οποίο ήταν υποσιτισμένο και βρώμικο. Ζήτησε από τον Giordano να τους οδηγήσει στη μητέρα του παιδιού για να της κάνουν ερωτήσεις.

Όταν έφτασαν στο σπίτι, ανακάλυψαν την άτυχη 29χρονη, η οποία επίσης ήταν βρώμικη, και ξεκίνησαν την έρευνα.

Η γυναίκα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε καμία επαφή με τον έξω κόσμο και είχε να πλυθεί ένα χρόνο. Αυτή τη στιγμή έχει μεταφερθεί σε μία μυστική τοποθεσία μαζί με τα παιδιά της.

Ανείπωτη φρίκη: Ιταλός κρατούσε γυναίκα αιχμάλωτη και τη βίαζε επί 10 χρόνια
© CARABINIERI DI GIZZERIA LIDO

(Με πληροφορίες από Daily Mail)

SHARE: