Ανελέητο μποτιλιάρισμα με 39 βαθμούς Κελσίου στο Eurotunnel

Ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν πριν τη σήραγγα της Μάγχης, με την πιο ζεστή μέρα του έτους, στη Μεγάλη Βρετανία να προκαλεί πολλά προβλήματα (Gareth Fuller/PA via AP)
Ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν πριν τη σήραγγα της Μάγχης, με την πιο ζεστή μέρα του έτους, στη Μεγάλη Βρετανία να προκαλεί πολλά προβλήματα (Gareth Fuller/PA via AP) AP

Η πιο ζεστή μέρα του χρόνου, στη Μεγάλη Βρετανία, συνέπεσε με τη μαζική έξοδο Βρετανών για διακοπές και το χάος στη σήραγγα της Μάγχης. Οι καθυστερήσεις έφτασαν τις τέσσερις ώρες και στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού.

Από το Παρίσι φτάνεις στο Λονδίνο, σε δυο ώρες. Και τούμπαλιν. Το Eurotunnel έκανε εγκαίνια τον Μάιο του 1994 και ένωσε με πολύ γρήγορο και εντυπωσιακό τρόπο τη Γαλλία με την Αγγλία. Η μεγαλύτερη υποβρύχια σήραγγα του κόσμου θεωρείται ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου και εκτός από τρένο, μπορείς να τη διασχίσεις και με αυτοκίνητο.

Ανελέητο μποτιλιάρισμα με 39 βαθμούς Κελσίου στο Eurotunnel

Αρκεί να λειτουργεί. Η δημόσια επιχείρηση που διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται τη σήραγγα της Μάγχης αποφάσισε σήμερα να ακυρώσει χιλιάδες εισιτήρια, λόγω προβλήματος στον κλιματισμό των τρένων. Αυτό προέκυψε από τις "ακραίες θερμοκρασίες" της εποχής.

Ανελέητο μποτιλιάρισμα με 39 βαθμούς Κελσίου στο Eurotunnel
© TWITTER/RAHEALYQC

Οι καθ' ύλην αρμόδιοι δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τους επιβάτες, που είχαν σχηματίσει ουρές στο δρόμο και έμειναν "κολλημένοι" στο ίδιο σημείο, για τέσσερις ώρες. Πρόκειται για μια από τις πιο πολυάσχολες εβδομάδες του έτους, για ταξίδια στη σήραγγα, καθώς τελείωσαν τα σχολεία και άρχισαν οι οικογενειακές εξορμήσεις. Το θερμόμετρο έδειχνε 35 βαθμούς Κελσίου και μέσα στα οχήματα έφτασε και στους 39 βαθμούς Κελσίου, στην πιο ζεστή μέρα του έτους, στη Μεγάλη Βρετανία.

ADVERTISING
Ανελέητο μποτιλιάρισμα με 39 βαθμούς Κελσίου στο Eurotunnel
© JEN241002 / TWITTER

Οι καθυστερήσεις έφτασαν έως και τις έξι ώρες, με τον Ερυθρό Σταυρό να σπεύδει να δώσει νερό στους ανθρώπους που ήταν κάτω από τον καυτό ήλιο. Αναζήτησαν όποια όαση δροσιάς μπορούσαν να βρουν, συμπεριλαμβανομένου πυροσβεστικού κρούνου.

Η Eurotunnel δήλωσε πως προγραμματίζονται επιπλέον αναχωρήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι. Όσοι έφτασαν έως το Folkestone-Calais, από όπου ξεκινά η διαδρομή από τη Μεγάλη Βρετανία, αναγκάστηκαν να περιμένουν σε ουρές έως και 90 λεπτά, για να κάνουν check in και άλλες πέντε ώρες για την επόμενη αναχώρηση.


SHARE:

24Media Network