Ανεπίσημη συνάντηση Τσαβούσογλου-Γκάμπριελ στην Τουρκία

Ανεπίσημη συνάντηση Τσαβούσογλου-Γκάμπριελ στην Τουρκία

Προηγήθηκε η απελευθέρωση γερμανού πολιτικού κρατουμένου από τις τουρκικές φυλακές

Τον γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συνάντησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να συζητήσουν την μακρά σειρά πρόσφατων διπλωματικών επεισοδίων τα οποία έχουν προκαλέσει ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Κατά την διάρκεια της ανεπίσημης συνάντησής τους στην Αττάλεια, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για "τις διμερείς σχέσεις καθώς και για τα δύσκολα θέματα και τις προσδοκίες και των δύο πλευρών", όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter το γερμανικό ΥΠΕΞ, χωρίς, όμως, να υπεισέρχεται σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

ADVERTISING

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης ενός ακόμη γερμανού υπήκοου, ο οποίος εκρατείτο στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους. Με την απελευθέρωσή του, εννέα γερμανοί υπήκοοι παραμένουν σε τουρκικές φυλακές.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών υπέστησαν πλήγμα μετά την έναρξη της επιχείρησης καταστολής από τον πρόεδρο Ερντογάν εις βάρος πολιτικών του αντιπάλων έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο χρόνο. Η Γερμανία άσκησε κριτική εις βάρος των μαζικών συλλήψεων και αρνήθηκε να εκδώσει πρόσωπα τα οποία η Άγκυρα κατηγορεί ότι εμπλέκονται στην προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:twitter

SHARE:

24Media Network