Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν: Τυχόν μη παράδοση των F-35 από τις ΗΠΑ ισοδυναμεί με κλοπή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

"Αν έχεις έναν πελάτη και αυτός ο πελάτης είναι τακτικός στις πληρωμές του πώς μπορείς να μην του δώσεις τα προϊόντα του;" τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τυχόν άρνηση των ΗΠΑ να παραδώσουν στην Τουρκία τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 τα οποία έχει αγοράσει θα ισοδυναμεί με «κλοπή», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο Reuters ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία και να την εξαιρέσει από το πρόγραμμα κατασκευής F-35, αν αγοράσει τελικά τους S-400.

«Αν έχεις έναν πελάτη και αυτός ο πελάτης είναι τακτικός στις πληρωμές του πώς μπορείς να μην του δώσεις τα προϊόντα του; Αυτό θα ονομαζόταν κλοπή», τόνισε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Κίνα σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Ο Ερντογάν εξήγησε ότι η Τουρκία έχει ήδη καταβάλει 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια για τα F-35 και της έχουν παραδοθεί τέσσερα αεροσκάφη, με Τούρκους πιλότους να πηγαίνουν στις ΗΠΑ για εκπαίδευση.

«Συνάψαμε συμφωνία για την αγορά 116 F-35. Δεν είμαστε απλώς αγοραστές, συμμετέχουμε και στην παραγωγή. Παράγουμε κάποια εξαρτήματα στην Τουρκία», τόνισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραβάει το σχοινί η Τουρκία: Αν δεν πάρει τα F-35, θέλει να αγοράσει ρωσικά μαχητικά

Τραμπ: "Φίλος ο Ερντογάν, εξετάζουμε να μη γίνουν κυρώσεις. Ευθύνες Ομπάμα για τους S-400"

Αποστολάκης: Αν η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια, δεν υπάρχουν επιλογές

SHARE:

24Media Network